Pentru ea

#stil #revelion #rochie #culoare #vestimentatie #an nou #sarbatoare

Cum sa alegi culoarea rochiei de Revelion

Culoarea a avut o forta simbolica inca din cele mai vechi timpuri si o parte din insemnatatile ei mai sunt pastrate si astazi: copii au ceva rosu pe ei pentru a nu fi deochiati, cei indoliati isi exprima durerea prin negru, in timp ce femeile isi arata ingenuitatea prin culoarea alb.

De Revelion, culorile trebuie sa simbolizeze bucurie, veselie si mai ales prosperitate pentru anul urmator. Astfel, rosul aduce mai multa iubire, galbenul, o sanatate mai buna, in timp ce verdele iti umple pusculita cu bani.

Cum alegi culoarea rochiei tale in seara de Revelion si cum faci combinatiile cromatice cele mai reusite din punct de vedere simbolic ramane sa descoperi in cele ce urmeaza.

Galben cu negru


Combinatia de galben cu negru in cromatica tinutei tale din noaptea de Revelion presupune o provocare cu un rezultat care va lasa cu gurile cascate pei cei prezenti la petrecere. Insa ai grija: atunci cand te joci cu aceste culori, ele nu trebuie sa concureze una cu cealalalta.

De exemplu, daca alegi ca baza o rochie neagra clasica, doar accesorizeaz-o cu galben: agrafe, sal, curea, cercei sau medalion in aceste nuante vor completa armonios tinuta ta si vor avea rezultatul dorit.

Daca rochia ta este galbena, urmand modelul prezentat mai sus, completezi tinuta cu accesorii de culoarea neagra si atat.

Gri cu rosu

Asocierea griului cu rosu este in tendinte sezonul acesta. Insa ai grija, nu trebuie sa existe ambele culori pe aceeasi piesa vestimentara . Mai degraba opteaza pentru o rochie eleganta si sofisticata de culoare gri pe care doar sa o „pigmentezi” cu accesori rosii.

Cromatica pozitiva

Fiind noaptea de revelion, poti opta pentru o combinatie de culori ce exprima pozitivism precum roz, verde sau kaki. Deosebit de gri cu rosu, acestea se pot gasi pe aceeasi piesa vestimentara, insa doar usor pronuntat. De exemplu, poti purta o bluza verde inchis mai sobra careia sa-i dai un fascicul de lumina printr-o broderie roz. In acelasi timp, poti asorta un top grena cu o pereche de pantaloni kaki sau o bluza alba cu o fusta grena.

Mov cu gri sau negru


Movul a fost declarat culoarea anului pe podiumurile de moda. De ce sa nu te folosesti si tu de aceasta culoare pentru o aparitie de senzatia in noaptea dintre ani?
Combina negru cu mov sau cu gri, o asociere des intalnita in ceea ce priveste dress-code-ul unei petreceri de Revelion, si nu vei da gres. Avantajul oferit de aceste culori este acela ca poti folosi matariale mai stralucitoare, mai luxoase si mai indraznete.

Asa nu:

• Nu te imbraca intr-o singura culoare de sus pana jos si nu folosi accesorii in aceiasi nuanta cu rochia;
• E adevarat ca negrul te scoate din impas atunci cand nu reusesti sa te decizi asupra unei culori. Insa, vei da gres daca optezi sa-l porti de sus pana jos. Accesorizeaza o rochie neagra cu o esarfa colorata, o geanta, o pereche de pantofi sau cu bijuterii in nuante verzi sau portocalii. Nu uita, culoarea machiajul, precum si cea a lacului lacul de unghii trebuie sa fie in aceeasi nuanta cu accesoriile.
• Nu te imbraca in alb si roz si evita sa te imbraci complet in alb;
• Verdele-smarald precum si albastrul simplu ca cerul senin nu sunt recomandate pentru garderoba ta de Revelion;
• Maro-ul nu este o nuanta pe care sa o folosesti la o asemenea ocazie. In cel mai bun caz, daca tii foarte mult la aceasta culoare, indreapta-te spre nuantele de bej, auriu sau bej cu accente rosu-visiniu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului