Pentru ea

#vara #plaja #bronz #autobronzant

Cum iti mentii bronzul de vara cat mai mult timp

Bronzul frumos, capatat dupa sedinte indelungate de stat la plaja, la mare ori pe marginea piscinei, va disparea curand, daca nu este intretinut asa cum trebuie. Cu putina grija, pielea ciocolatie se poate mentine cel putin inca doua luni.

In functie de pigmentul pe care il are, pielea se coloreaza mai mult sau mai putin in bataia razelor soarelui. Oricat de mult ti-ai dori sa ai o piele bronzata in permanenta, la un moment dat culoarea frumoasa va disparea. Iti vom dezvalui in continuare cateva solutii pe care le ai la indemana pentru a-ti pastra cat mai mult cu putinta bronzul de vara:

Exfoliaza-ti pielea

Bronzul nu dispare daca aplici un tratament de exfoliere, ci, din contra, se mentine pentru mai mult timp. De ce? Intrucat odata ce ai eliminat stratul de celule moarte de la suprafata pielii stimulezi productia de noi celule, iar pielea arata mai fina, mai stralucitoare. In absenta tratamentelor exfoliante, pielea se va usca. Evita insa exfoliantele dure si nu abuza de acest tratament.

Hidrateaza-ti pielea

Hidratarea trebuie sa vina atat din interior, cat si din exterior. Bea zilnic cel putin 2 litri de apa si transforma hidratarea pielii cu ajutorul cremelor intr-o rutina. Untul de corp, precum cel de cocos, de cacao sau de shea, ajuta la o buna hidratare, de aceea e indicat sa il folosesti. Aplica-l imediat ce ai iesit de sub dus, cand pielea este inca umeda.

Fa dus cu apa calduta

Nu folosi apa fierbinte la dus, oricat de mult ti-ar placea. Opteaza mai degraba pentru o temperatura la nivelul celei a corpului, intrucat apa prea calda poate provoca uscarea pielii si, in acest fel, pierderea rapida a bronzului.

Foloseste autobronzante

Pentru a prelungi durata bronzului, poti folosi autobronzante. Vei gasi in magazinele de specialitate creme care se adapteaza nuantei tenului, astfel ca pielea si va pastra aspectul natural. Pielea trebuie hidratata intens inainte de a folosi autobronzantul, evitandu-se astfel aparitia petelor.

Consuma alimente bogate in betacaroten

Fructele si legumele bogate in betacaroten sunt cele de culoare portocalie, asa cum sunt morcovii sau cartofii dulci, piersicile si pepenele galben. Insa indicate sunt ficatul, ouale, pestele gras, care contin vitamina A, dar si ardeiul gras, capsunele si rosiile, bogate in vitamina C.

Evita sa te epilezi cu ceara

O data cu firele nedorite de par, ceara indeparteaza si un strat de piele, foarte superficial, dar care duce la estomparea bronzului. De aceea, este indicat sa folosesti alte metode de epilare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului