Pentru ea

# parfumuri barbati #sfaturi utile #parfumul potrivit #alegere parfum #cumparare parfum

Cum alegi parfumul potrivit pentru tine

Gama de parfumuri scoase pe piata este diversificata cu noi arome in fiecare zi, ceea ce iti ingreuneaza alegerea unei mireseme potrivite pentru tine. Chiar si in aceste conditii, exista insa cateva solutii care te pot ajuta sa alegi parfumul potrivit pielii tale, dar care sa se plieze si personalitatii tale. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa gasesti parfumul care ti se potriveste perfect:


1. Testeaza-l in anumite zone

Pentru a-ti da seama daca un parfum are o intensitate de lunga durata, trebuie sa il aplici in punctele de pe corp unde sangele circula foarte aproape de suprafata pielii, precum lobii urechilor, la incheietura mainii, la baza parului sau intre clavicule.


2. Incearca-l pe anumite materiale

Daca nu vrei sa il aplici direct pe piele, poti incerca persistenta parfumurilor pe anumite tipuri de materiale. Parfumurile persista cel mai bine pe lana, blana si catifea, iar pe matase aproape deloc. De asemenea, trebuie sa fii atenta la matase, deoarece aceasta se pateaza foarte usor.


3. Nu te parfuma inainte

Un pas extrem de important pentru a face alegerea aromei potrivite pentru tine este sa nu te parfumezi inainte, deoarece nu iti vei putea face o parere clara asupra [arfumului pe care il testezi din cauza amestecului de mirosuri.


4. Foloseste benzile de testare

Daca esti o fire nehotarata, testeaza parfumurile pe benzile pe care le gasesti in orice parfumerie. Pe aceste benzi mirosurile nu se amesteca, asa ca poti sa incerci mai multe tipuri de miresme si sa tii minte ce parfum ai testat pe fiecare banda.

Le poti mirosi mai multe zile pentru a-ti da seama care este aroma potrivita pentru tine, deoarece este bine sa observi cum evolueaza mirosul si sa nu cumperi imediat ce ai gasit un parfum care iti place.


5. Foloseste boabele de cafea prajita

In unele magazine de produse cosmetice, vanzatoarele iti pot oferi, atunci cand vrei sa testezi mai multe parfumuri, boabe de cafea prajita, care te ajuta sa neutralizezi mirosurile pe care le-ai incercat.


6. Urmeaza-ti instinctul

Nu cumpara niciodata parfumuri in functie de recomandarile altor persoane. Este bine sa iti urmezi instinctul si sa faci o alegere proprie, deoarece un parfum poate mirosi diferit pe pielea altei persoane.

Sursa foto: self.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare