Pentru ea

#pantofi #cizme #stil #iarna #2009-2010

Cum iti alegi pantofii in aceasta iarna

Iarna iti bate la usa si trebuie sa o intampini cum se cuvine. Si daca pana acum am aflat care sunt tendintele pentru sezonul rece 2009-2010 in ceea ce priveste imbracamintea, acum este momentul sa vorbim si despre un accesoriu vital pentru tinuta ta din perioada friguroasa si anume incaltaminte .
Ce se poarta in acest sezon in materie de pantofi, cizme, botine si ghetute si cum sa-i alegi pe cei care ti se potrivesc tie cel mai bine ramane sa descoperim in cele ce urmeaza.

Deosebit de anii trecuti, in 2009-2010 sezonul rece le aduce designerilor de la marile case de moda un simt practic mai pronuntat. Calitatea, simplitatea si stilul au inlocuit culorile pestrite, elementele uriase si formele ciudate ce au definit haute-couture-ul in materie de pantofi de anul trecut. Acum, mai mult ca niciodata se pune accentul pe strictetea formelor si culorilor.

1. Ce culoare trebuie sa aiba pantofii mei?
Atunci cand iti alegi o pereche de pantofi, te gandesti intai si intai la culoare. Aceasta trebuie sa fie una moderna si practica in acelasi timp. Anul acesta, se mizeaza foarte mult pe stilurile usor de purtat in culorile intunecate, aproape mistice. Negru, gri, bleu-marin, gri petrol, violet inchis si rosu patrunzator alcatuiesc paleta de culori care imbraca pantofii in acest an.
Pielea naturala si nude-ul in nuante de la bej la gri taupe pot fi o alta alegere potrivita pentru incaltamintea ta. Si asta pentru ca aceste culori provoaca intunecimea mistica ce caracterizeaza aceasta iarna. Binenteles, printre optiunile tale nu trebuie sa lipseasca nici maronul care te imbata anul acesta in reflexele coniacului.

2. Ce forma au pantofii mei?
Trebuie sa stii ca in sezonul toamna- iarna 2009 , forma pantofiilor si a cizmelor variaza de la cele ovale la cele rotunjite si de la varfurile patrate la cele metalice.

3. Ce toc trebuie sa aiba pantofii mei?
In ceea ce priveste tocurile, poti varia intre tocurile foarte inalte stiletto si cele trapezoide, mai stabile, insa la fel de inalte de preferat.

4. Ce model incaltaminte sa aleg?
In domeniul cizmelor, vedetele sezonului sunt botinele pana la glezna sau cele peste genunchi. Acestea vin la pachet cu diverse accesorii de la franjuri si pietre, la aplicatii metalice si flori.


• Botinele pana la glezna
Ca si pana acum, acest model de incaltaminte a ramas un „must-have” in garderoba unei femei. Si asta pentru ca sunt potrivite atat pentru o tinuta mai eleganta cat si pentru una casual. Fiind inalte dau impresia unui picior mai lung si mai sexy. Mai mult de atat, tocurile mai groase asigura echilibru, fiind astfel foarte comode.


• Cizmele lungi ce trec de genunchi
Confectionate din materiale moi precum pielea intoarsa, matase, dantela sau piele, cizmele lungi pot fi foarte usor purtate peste genunchi sau lasate lejer spre glezna. Acest tip de incaltaminte este practic fiind usor de asortat cu multe elemente din garderoba ta: de la rochii, fuste sau pantaloni scurti pana la jeans mulati sau colanti . Cizmele lungi pot fii accesorizate atat pentru zi la birou cat si pentru o seara in oras.

 

Noutatea sezonului
Anul acesta, foarte trendy si la moda sunt ghetele stil biker. Purtate de vibratiile pamantesti si acordurile rock-ului, aceste cizme nonconformiste iti vor aduce confortul si ineditul de care ai nevoie. Detaliile metalice si talpa rigida iti vor da un aer de originalitate si avangarda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare