Pentru ea

# rochii de ocazie #rochii #evenimente

Cum alegi stilul unei rochii de ocazii in functie de eveniment?

Cand a fost ultima oara cand ai fost invitata la un eveniment si nu ai stiut ce rochie sa alegi? Iar asta  nu pentru ca nu ai fi avut optiuni de rochii lungi de seara sau rochii de zi elegante din care sa alegi.  Sau nu ai fi fost dispusa sa mergi la o sesiune de shopping pentru rochii ocazii. Pur si simplu, poate  nu ai stiut care stil de rochii ocazii se potriveste cel mai bine. Nu-ti fa griji, nu esti singura. 

Exista multe tipuri de evenimente, iar daca nu este mentionat un cod vestimentar, ramane sa alegi  tu stilul unei rochii ocazii. Si sunt la fel de multe tipuri de rochii ocazii, cum sunt evenimente la care  vei fi invitata. De aceea, pentru a straluci la fiecare eveniment la care participi, este esential sa stii  cand sa alegi rochii lungi de seara, rochii de zi elegante sau alt tip de rochii ocazii.

In acest articol, vei afla cum alegi stilul unei rochii ocazii in functie de evenimentul la care participi.  Cu siguranta nu ti-ar face placere sa fii imbracata necorespunzator. Acest lucru ar putea aduce  priviri nedorite. Insa, alegerea potrivita te va face sa te simti extraordinar. 

Cate tipuri de rochii pentru ocazii exista?

Poate n-o sa-ti vina sa crezi, dar exista foarte multe tipuri de rochii ocazii. Cand te gandesti la rochii  ocazii iti vine instant in minte imaginea unei rochii lungi de seara, dar exista si rochii de zi elegante  potrivite pentru anumite evenimente. O rochie lunga de seara nu este intotdeauna cea mai  potrivita alegere pentru un eveniment formal, de exemplu.

Este important sa stii care sunt tipurile de rochii ocazii pentru a putea alege cea mai potrivita  rochie pentru evenimentul la care urmeaza sa participi. Ti-am pregatit o lista cu tipurile si stilurile  de rochii ocazii. Odata ce stii care sunt acestea, va fi mult mai usor cand vei alege.

Exista rochii de ocazii: 

• Casual

• Formale

• Semi-formale

• De mireasa

• Pentru nunta

• Pentru petreceri

• Pentru banchet

• Pentru majorat

• Pentru cine de afaceri

Care rochii ocazii sunt potrivite pentru ce eveniment?

Sursa: https://www.freepik.com/

Cum spuneam, fiecare stil de rochii ocazii este potrivit pentru un anumit tip de eveniment. Desigur,  fiind vorba de rochii ocazii atat de diverse, unele stiluri pot fi potrivite la mai multe evenimente.  Am pregatit o selectie de evenimente la care sa stii exact ce rochii ocazii sa alegi pentru a avea o  tinuta de exceptie.

• Ce rochii ocazii poti purta la o nunta? 

Orice rochii ocazii ai alege, sa nu fie de culoare alba! Macar de ar fi asa de simplu. Da, rochia pe  care o alegi nu poate sa fie alba sau un model care ar lasa impresia ca ar fi o rochie de mireasa.  Insa, nu poti merge cu orice rochie la o nunta. De obicei, la acest tip de eveniment vei vedea  invitatele cu rochii lungi de seara. 

Daca nunta la care ai fost invitata nu are o tematica anume, poti opta si tu pentru rochii lungi de  seara. Acestea sunt foarte elegante, iar daca alegi rochia si in functie de forma corpului tau pentru  a te avantaja, atunci cu siguranta vei face o impresie buna. Este important de fiecare data cand  alegi un obiect vestimentar, nu doar rochii ocazii, sa o faci in functie de inaltimea ta, forma corpului  si silueta ta. Pot exista rochii ocazii superbe care sa nu te avantajeze si ar fi pacat sa porti ceva care  sa nu te faca sa arati extraordinar. 

• Ce rochii sa alegi pentru un botez? 

Evenimentele pentru botezul unui nou nascut nu sunt la fel de elegante ca o nunta. De aceea, nu  esti nevoita sa optezi pentru rochii lungi de seara. Poti sa te indrepti spre rochii de zi elegante.  Fiind vorba de un botez, se poate ca acest eveniment sa fie in timpul zilei. Pentru asta poti purta o  rochie semi-formala. Cateva exemple sunt rochiile midi cu un design cambrat, elegant sau o  varianta mai chic, cum ar fi o rochie cu tulle. 

• Pentru petreceri care stil de rochii ocazii este mai potrivit? 

Stilurile de rochii ocazii pentru petreceri difera in functie de tipul petrecerii, locatia, ora din zi sau  din noapte si bineinteles, daca exista sau nu un cod vestimentar. Cand esti invitata la un eveniment,  mentionarea unui cod vestimentar te poate ajuta, dar si sa te puna in dificultate. Mai ales daca esti invitata la o petrecere cu o tematica aparte, va fi o provocare sa alegi rochia perfecta. 

Insa, daca este vorba de o petrecere obisnuita, poti opta pentru rochii ocazii scurte sau midi, rochii  de zi elegante, rochii ocazii cu spatele gol sau fara bretele. Desigur, exista si optiunea faimoasei ” Little Black Dress” care nu va da gres niciodata pentru o petrecere. Retine doar sa alegi mereu  rochii ocazii in care sa te simti bine. O rochie care iti place la nebunie va seta si buna ta dispozitie.  Vei fi pregatita sa te distrezi indiferent de petrecerea la care vei merge. 

• La banchet ce stil de rochie pentru ocazii este ideal?

Un eveniment special la care vei participa este banchetul. Fie ca este cel de la finalul liceului sau al  facultatii, cu siguranta te intereseaza ce stil de rochii ocazii este cel mai potrivit. Nu vrei sa te pierzi  in multime cu o rochie prea simpla, dar nici sa fii in centrul atentiei pentru ca ai ales una prea  extravaganta. Banchetul, de obicei, este un eveniment elegant, care sarbatoreste finalul anilor de  studiu. Pentru asta meriti o rochie superba si poti alege un model de rochii elegante de seara. Cel  mai probabil evenimentul se va desfasura seara si vei petrece alaturi de colegii tai pana in zori. 

Exista multe modele de rochii de seara lungi care te pot face sa te simti ca o printesa. Cateva  optiuni sunt rochii ocazii cu sau fara maneci, rochii de seara lungi stil sirena, rochii de bal sau rochii  ocazii A-line, care complimenteaza orice tip de corp.

• Alegi rochii lungi de seara pentru majoratul tau? 

Aici depinde doar de tine. Majoratul este unul dintre cele mai importante evenimente din viata ta. Conteaza doar ceea ce iti doresti tu. Poti alege rochii lungi de seara sau rochii de zi elegante. In  functie de ce viziune ai tu pentru petrecerea ta de majorat, ce stil de rochii ocazii iti doresti ramane  la alegerea ta. Recomandarea noastra pentru cand vei fi la sesiunea de cumparaturi pentru rochii  ocazii este sa fii deschisa la mai multe variante. Este extraordinar daca ai in minte rochia ideala pe  care ti-o doresti, dar nu stii niciodata ce poti descoperi daca incerci mai multe tipuri de rochii  ocazii. Si nu uita, mereu o rochie va arata mai bine cand o probezi decat pe umeras. 

Cum sa alegi rochii ocazii perfecte de fiecare data?

Dupa cum ai vazut, nu este foarte greu sa alegi rochii ocazii perfecte pentru orice eveniment. Cand  vei alege intre rochii lungi de seara sau rochii de zi elegante, ia mereu in considerare tipul de  eveniment, locatia, ora evenimentului si daca exista sau nu un cod vestimentar. Facand asta, iti va fi mult mai usor sa alegi rochia potrivita. Iar dupa ce ai stabilit ce stil de rochii ocazii te intereseaza,  poti gasi rochia perfecta pe Ejolie.ro.

Sursa: https://unsplash.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare