Pentru ea

#turcoaz #violet #eucalipt #culori #pantone #sampanie #albastru #galben #moda #stil #vestimentatie #2010 #primavara

Culorile modei in 2010

Mult asteptata primavara si-a facut in sfarsit aparitia, iar garderoba noastra trebuie numaidecat imbogatita cu haine si accesorii cat mai colorate.

Pentru acest sezon, Institutul ne propune sa purtam culori cat mai vii, cat mai puternice care sa emane optimism si veselie. In primul rand, se pune mare accent pe culorile calde, insa rosul intens sau galbenul stralucitor ocupa si ele un loc important in tendintele coloristice acestei primaveri.

Pentru ca situatia economica a tarii este destul de dificila, sfatul sau chiar “provocarea” propusa de designeri, este sa combinam obiectele vestimentare existente deja in sifonierul nostru cu accente de culori vii menite sa reimprospateze si sa readuca la viata o tinuta monotona pe care am avea tendinta sa o numim chiar “invechita”.

Asadar, in sezonul primavara-vara 2010 ne sunt recomandate culorile neutre, pale, sterse, insa acestea trebuie neaparat completate de “pete de lumina” - asa cum au fost denumite de Institutul Pantone - cele 10 culori cheie ale acestui sezon. Haideti sa descoperim in continuare ce aduc nou si cum putem purta culorile unui anotimp plin de culoare si voiosie.


1Turcoaz


O culoare ce ne duce cu gandul la nuantele oceanului, la calmul apei intr-o zi senina de vara si mai ales la zilele de concediu. Merge foarte bine asortata si cu albastru. Se regaseste in colectiile Giorgio Armani si Giambatista Valli.

Sursa foto : .geniusbeauty.com


2  Albastru Amparo


Pentru o tinuta electrizanta, Albastru Amparo este solutia ideala. Aceasta culoare ne duce cu gandul la racoarea apei adanci a oceanului si poate fi asociata cu turcoaz. Se regaseste in colectiile Elie Saab sau Iceberg.

Sursa foto: www .geniusbeauty.com


3 Violet


In acest sezon violetul prezent pe podiumurile de moda este o nuanta delicata, cu accente retro, care aduce un strop de feminitate si eleganta oricarei tinute. Nu vorbim despre un violet puternic, ci despre o nunata placuta de lila. Se regaseste in colectiile Lela Rose sau Etro.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk


4 Galben Aurora
 

Galbenul este deja o culoare-vedeta a acestui sezon, iar nuanta de Galben Aurora este cea recomandata de stilisti pentru a ne ajuta sa oferin luminozitate si buna dispozitie unei tinute terne. Se regaseste in colectiile Emilio Pucci sau Versace.

Sursa foto: www.modom.net


5 Fusion Coral


Fusion Coral este o nuanta de roz-portoclaiu, foarte placuta, calda, dar atat de puternica incat poate inveseli orice tinuta. Poarta aceasta culoare in noul sezon si vei fi cu siguranta admirata. Se regaseste in colectiile Elie Saab si Lanvin.

Sursa foto: www.modom.net


6 Tomato Puree


La fel ca si galbenul, rosul aprins ramane in topul preferintelor stilistilor si in acest sezon. Denumit Tomato Puree, acest rosu se poate asocia cu orice sau chiar cu turcoaz. Nu vei da gres nici daca o vei purta simplu, fara niciun alt adaos cromatic. Se regaseste in colectiile Luella sau Christian Dior .

Sursa foto: www.styleblog.com


7 Pink Champagne


O nuanta neutra, Pink Champagne se numara printre cele mai noi nuante ale sezonului. Se remarca prin delicatete si feminitate si este privita ca o reinventare a rozului. Se regaseste in colectiile Christian Dior sau Emilio Pucci.

Sursa foto: www.elle.com


8 Tuscany


Inca o culoare pala, neutra, Tuscany este o combinatie foarte placuta de roz si bej. Poate fi purtata cu mult succes in combinatie cu violet, rosu sau Fusion Coral. Se regaseste in colectiile Nanette Lepore si Lanvin. +.+-=-+.+ -+.-+=+-.+-

Sursa foto: www.yourpocketstylist.blogspot.com +.+-=-+.+ 112 -+.-+=+-.+-


9 Dried Herb


Verdele pal, nuanta de Dried Herb poate fi definita ca un verde cu nuante de gri sau un kaki foarte delicat. Avantajul aceste culori este dat de fapul ca poate fi foarte usor asociat cu altele. Se regaseste in colectiile Aquilano.Rimondi sau Kenzo.

Sursa foto: www.geniusbeauty.com


10 Eucalyptus


Aceasta nuanta vine sa inlocuiasca celebrul gri, ea facand parte din culorile pale ale sezonului. Este foarte usor de asociat cu orice culoare puternica si se regaseste in colectiile Lanvin sau Valentino.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului