Pentru ea

#costum masculin #stil #costum #stil feminin #inspiratie masculina

Costumul de inspiratie masculina: 4 ponturi pentru a-l purta impecabil

O tendinta longeviva si extrem de chic in moda feminina, costumul de inspiratie masculina continua sa se numere printre recomandarile de top ale designerilor. Sacourile cambrate si pantalonii "la dunga" sunt reteta unui look elegant, de care te poti bucura pana si la cele mai pretentioase ocazii.

Pe langa toate aceste calitati incontestabile ale costumului de inspiratie masculina se numara si versatilitatea lui, mai exact posibilitatea de a-l purta in moduri inedite, in functie de accesoriile alese si piesele cu care il asortezi. Iata cateva ponturi de a adopta aceasta tendinta majora in mod impecabil.


1. Personalizeaza-l si poarta-l cu incredere

O prima regula "de buna purtare" pentru costumul de inspiratie masculina este sa il accesorizezi astfel incat sa iti oglindeasca personalitatea. Adauga-i un element inedit, precum o brosa primita de la bunica ta (daca iti place stilul vintage) sau o esarfa pe care sa o legi la baza gatului, ca un inlocuitor al papionului.

La fel de important este sa porti cu incredere costumul cu influente barbatesti, daca vrei sa stralucesti cu adevarat in el. Croiala sa exprima dominanta, putere si stapanire de sine, atitudine care trebuie sa te caracterizeze din plin cand il porti.


2. Asigura-te ca iti vine perfect

Cel mai mare risc pe care ti-l asumi atunci cand porti un costum de inspiratie masculina este acela ca imaginea ta va fi total compromisa daca nu iti vine "manusa". Asigura-te ca manecile nu sunt prea lungi, ca te poti aseza fara sa te jeneze pantalonii si ca sacoul este armonios cambrat in talie.


3. Concentreaza-te pe accesorii

Nu este suficient ca un costum cu croiala barbateasca sa se aseze perfect pe formele tale, pentru a obtine o tinuta impecabila si originala. Accesoriile au un rol "cheie" in reusita outfitului, asa ca selecteaza-le cu atentie.

Daca vrei sa ramai in sfera traditionalului, mizeaza pe simplitate si poarta o cravata chic, tot mai folosita in garderoba feminina. Pe de alta parte, daca vrei adaugi pretiozitate si extravaganta costumului, opteaza pentru bratari din aur si coliere statement, pantofi-platforma in nuante tari sau genti-plic cu aplicatii stralucitoare.


4. Alege-i nuanta potrivita

In mod ideal, garderoba ta contine cel putin doua costume de inspiratie masculina, unul intr-o nuanta neutra (pe care il poti accesoriza extravagant) si unul in culori vibrante, pe care sa il asortezi cu elemente simple.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare