Pentru ea

#alcool #frumusete piele # consum alcool #afectare piele

Consumul de alcool iti ameninta frumusetea pielii mai mult decat crezi

Pielea ta frumoasa este amenintata de un dusman latent, care sub "pretextul" de a-ti oferi o dispozitie psihica placuta, produce inflamatii si complicatii ale afectiunilor cutanate de care ai putea suferi. Este vorba despre alcool, in toate formele sale, un element nociv pentru supletea si sanatatea pielii.

Deoarece inflameaza si deshidrateaza, alcoolul nu este recomandat persoanelor care vor o piele frumoasa in permanenta, cu atat mai putin celor cu ten sensibil si susceptibil imbolnavirilor diverse. Iata de ce se intampla acest lucru si cum poti preveni efectele nocive ale alcoolui, asupra pielii tale!


Alcoolul si efectul sau asupra afectiunilor pielii

Persoanele care sufera de rozacee si beau un pahar de vin rosu pot ajunge sa arate, in timp record, ca o sfecla rosie fiarta la aburi. Daca fruntea ta delicata a fost invadata de cosuri, un cocktail alcoolic le va ajuta sa iasa cu adevarat in evidenta, inflamandu-le sau chiar inmultindu-le.

Tot alcoolul poate sa cauzeze vase de sange marite pe nas si obraz sau sa agraveze simptomele psoriazisului. Unde mai pui ca ai putea fi una dintre acele persoane al caror organism nu produce enzima necesara metabolizarii alcoolului si care se inrosesc puternic la fata dupa un pahar de bautura.

Tot alcoolul impiedica organismul sa elimine in mod corect toxinele din corp si are un efect puternic de deshidratare, privand tesutul cutanat de umiditate. O piele uscata devine predispusa liniilor fine, ridurilor si aparitiei altor semne de imbatranire prematura.


Prevenirea impactului negativ al alcoolului asupra pielii

  • daca te inrosesti cu usurinta, evita tipurile de alcool care agraveaza cel mai mult rozaceea: berea si vinul rosu (contin mai multi compusi care afecteaza nuanta naturala a tenului, comparativ cu ginul, votca si whiskey-ul).
  • consuma sortimente de vin care nu contin sulfiti, conservanti care stimuleaza agresiv inflamatiile de la nivelul pielii.
  • evita sortimentele de alcool amestecate si cocktailurile preparate cu siropuri dulci, intrucat continutul lor ridicat de zahar agraveaza acneea, ridurile si eruptiile cutanate.
  • consuma alcool cu moderatie: specialistii recomanda femeilor sa consume maximum un pahar de alcool pe zi si barbatilor cel mult doua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare