Pentru ea

#poncho #dolce gabbana #colectie Dolce&Gabbana #haine fir de aur #tunici

Colectia Dolce&Gabbana primavara-vara 2014, sub semnul protestului

Designerii italieni Domenico Dolce si Stefano Gabbana si-au lansat recent o noua colectie in cadrul Saptamanii Modei de la Milano. Reputatii couturieri au fost acuzati in acest an de frauda fiscala si au decis sa isi transpuna indignarea in creatiile lor, conturand o colectie somptuoasa, ce sta sub semnul aurului si al opulentei.

Colectia primavara-vara 2014 a casei de moda Dolce&Gabbana a fost prima lansata dupa ce designerii italieni au fost gasiti vinovati de evaziune fiscala, autoritatile italiene sustinand ca Domenico Dolce si Stefano Gabbana datoreaza 1 miliard de euro statului.

Monede aurite si haine cusute cu fir de aur

Pentru a-si manifesta indignarea cu privire la acuzatiile care le-au fost aduse, cei doi designeri italieni au conceput o colectie de inspiratie mitologica, al carei motiv principal a fost aurul. Monedele si paietele aurite, hainele cusute cu fir de aur, centurile din metal aurit au fost omniprezente in colectia primavara-vara 2014 a casei de moda Dolce&Gabbana.




Modelele au defilat pe muzica din filmele lui Frederico Fellini si si-au incantat audienta cu tinute stralucitoare care evocau lumea Siciliei antice. Ingenioasa colectie Dolce&Gabbana a inclus tunici scurte, jachete tip poncho cu aplicatii delicate sub forma de boboci roz si albi de flori, rochii cu buline, cat si faimoasele rochii negre din dantela, reprezentative pentru casa de moda din Italia.

Nici incaltarile purtate de modelele care au defilat pe podium nu au ramas neremarcate. Pantofii si sandalele nu au impresionat de aceasta data datorita tocurilor inalte, ci mai degraba gratie aplicatiilor, fiind decorate cu o puzderie de monede aurite.

Colectia primavara-vara 2014, ultima a casei de moda Dolce&Gabbana?

Ca urmare a acuzatiilor de frauda fiscala ce le-au fost aduse, designerii Domenico Dolce si Stefano Gabbana s-ar putea vedea nevoiti sa plateasca autoritatilor italiene peste 340 milioane euro, caz in care celebra casa de moda si-ar inchide portile. Nu este de mirare, asadar, ca exista numeroase voci care sustin ca recenta colectie Dolce&Gabbana ar putea fi chiar ultima.


Sursa foto: mydaily.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului