Pentru ea

#sfaturi tinute impecabile #tinuta impecabila #tinuta

Cinci sfaturi pentru o tinuta impecabila chiar si atunci cand nu ai timp

Sa ai o tinuta rafinata, perfecta la fiecare ocazie, in pofida faptului ca ai un program extrem de aglomerat, este un lucru posibil, daca ai grija de cateva detalii. Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este cel legat de o ingrijire corecta a hainelor, astfel incat acestea sa arate impecabil cat mai mult timp. Exista cateva reguli de aur care te pot ajuta sa arati bine in orice situatie.

Calca rufele inteligent

Hainele perfect calcate arata grija fata de propria persoana. O metoda de a face acest lucru mai usor si, implicit, de a economisi timp, este sa folosesti o statie de calcat cu aburi. Motivele sunt numeroase: o statie de calcat este dotata cu tehnologii inteligente, precum recunoasterea tesăturilor si reglarea automata a temperaturii si a cantității de abur in functie de materialele din care sunt realizate hainele. De asemenea, o statie de calcat produce de pana la cinci ori mai mult abur decat un fier traditional. Ai nevoie de abur puternic pentru ca acesta patrunde adanc in fibrele textile, iar tu scapi  de cele mai incapatanate cute. Exista mai multe tipuri de statii de calcat, insa ceea ce trebuie sa retii este ca ar trebui sa alegi una dotata cu tehnologii care sa iti usureze munca, dar si cu o putere ridicata a jetului de abur.

Spala rufele cu grija

Tesaturi care se scamoseaza, culori care ies la spalat sau haine care se micsoreaza cu doua numere. Spalarea corecta a rufelor este un aspect extrem de important atunci cand vrei sa ai o tinuta perfecta. Intoarce hainele pe dos inainte de a le pune in masina de spalat. Acest simplu gest poate sa protejeze fibrele de actiunea mecanica a cuvei, sa previna scamosarea si sa ajute la mentinerea culorilor inchise. De asemenea, redu, pe cat posibil, centrifugarea, la 400-800 de rotatii pe minut.

In ceea ce priveste lenjeria intima, costumele de baie si alte haine delicate, acestea trebuie sa fie spalate separat, folosind un program dedicat. Cel mai bine este sa folosesti pentru aceste articole un sac din plasa cu fermoar.

Usuca hainele in aer liber

Uscatorul de rufe poate fi practic, dar este dusmanul garderobei impecabile, din cauza caldurii si frictiunii intense la care sunt supuse hainele. Uscarea naturala, departe de lumina directa a soarelui, care afecteaza culoarea (nu este si cazul rufelor albe), este o metoda mult mai buna de a proteja tinutele. Lenjeria intima nu se usuca niciodata in uscator, ci se infasoara intr-un prosop, apoi se intinde pe franghie la uscat. Nu in ultimul rand, daca totusi folosesti un astfel de aparat, evita sa usuci in el haine pe care au rămas pete dupa spălare, pentru ca in mod sigur nu vei mai scapa de ele.

Periaza hainele regulat

O metoda surprinzatoare si eficienta de prevenire a aparitiei scamelor este perierea hainelor. In functie de tesatura, alege o rola de scame sau o perie moale speciala pentru imbracaminte. Daca scamele persista, foloseste un aparat special pentru indepărtarea acestora.

Alege umerase de calitate

Poate nu te-ai gandit la acest lucru, dar umerasele de proasta calitate, cum sunt cele metalice subtiri pe care de obicei le primesti la curatatorie sau cele cu clesti ale caror urme raman pe betelia pantalonilor, iti pot distruge hainele. Umerasele din lemn sunt mai scumpe, dar isi mentin forma in timp, ceea ce inseamna ca si hainele pe care le pui pe ele si-o vor pastra. Sunt, de altfel, o optiune excelenta pentru haine grele. Pentru tinute din tesaturi fine, precum matase sau catifea, alege umerase acoperite cu materiale textile.

Nu in ultimul rand, ia in considerare faptul ca sifonierul trebuie sa aibă un miros placut. In primul rand, el trebuie sa fie foarte bine aerisit. In al doilea rand, exista mai multe metode naturale de a parfuma acest spatiu, de la saruri de baie (care si absorb eventuala umiditate in exces) la buchete de plante imbietoare, precum levantica, si uleiuri esentiale cu aromele preferate.

Sursa foto: Pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare