Pentru ea

#costum de baie #intretinere costum baie #cuparare costum baie #spalare costum de baie

Cele 7 porunci ale ingrijirii costumului de baie

E greu sa iti gasesti costumul de baie potrivit, dar totodata la fel de greu este ca, odata ce l-ai cumparat sa-l si mentii intr-o stare buna fara sa il deteriorezi. Conteaza cum si cu ce il speli, dar si cum il usuci. Iata cateva trucuri pe care trebuie sa le cunosti:

1. Citeste eticheta

Principala regula este sa te asiguri ca stii totul despre costumul tau de baie, iar eticheta lui contine informatiile esentiale. Simbolurile iti vor spune cum trebuie sa te comporti ca sa ai parte cat mai mult timp de el. Astfel, de pe eticheta vei afla cel mai probabil ca nu trebuie sa il calci si nici sa folosesti inalbitor.

2. Alege cu atentie textura

Daca ti-ai propus sa iti cumperi o piesa care sa dureze cat mai mult, atunci trebuie atunci trebuie sa optezi pentru cele din elastan si lycra.

3. Nu il stoarce

In primul rand, niciodata sa nu bagi costumul de baie in masina de spalat. Centrifuga ti-l poate deteriora fara drept de apel. Nu e indicat nici sa il storci in mana, pentru ca poti rupe firele elastice, iar bikini sau sutienul nu isi vor mai recapata forma initiala.

4. Foloseste un detergent special

Foloseste un detergent pentru rufe delicate. Un sapun lichid este perfect pentru acest gen de tesatura. Miscarile trebuie sa fie blande, ca sa nu deteriorezi materialul.

5. Spala-l dupa fiecare purtare

Daca esti in vacanta, la mare, si nu ai la indemana un detergent, clateste costumul de baie dupa fiecare purtare. Nisipul si sarea de mare sau clorul din piscina il pot deteriora. Foloseste apa calduta, dar care sa nu aiba mai mult de 30 de grade. Apoi, agata-l pe un umeras ca sa stea intins si lasa-l la uscat.

6. Nu usca costumul in bataia soarelui

Costumul de baie trebuie uscat la aer, dar nu in bataia directa a soarelui. Poate te vei intreba de ce? Gandeste-te ca oricum il expui la lumina puternica atata timp, daca il mai tii inca 6-7 ore in bataia soarelui, culorile se vor estompa inevitabil.

7. Renunta la el pana nu e prea tarziu

Oricat de mult drag ai prins de costumul tau de baie si oricat ti s-ar parea ca te avantajeaza, cel mai rau pentru tine ar fi sa il porti si dupa ce a "expirat". Adica, dupa ce a inceput sa se deterioreze si arata precum unul cumparat la mana a doua.

Sursa foto: fabfashionfix.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare