Pentru ea

#rochii #petrecere #cocktail

Ce rochie sa-ti alegi pentru un cocktail

Vara si-a intrat deja in drepturi si tu te poti bucura in sfarsit de rochitele tale fluide si racoroase, de sandalele superbe si accesoriile colorate.

Tocmai ce a inceput si sezonul petrecerilor-cocktail si abia astepti sa-ti pui in valoare formele feminine. Cum sa creezi un look de cocktail perfect? Daca esti in pana de idei, astazi vei gasi solutia. Ai mai jos cateva sfaturi care te vor transforma in regina serii.

In primul rand, trebuie sa stii ca atunci cand vine vorba de cocktailuri, cheia este sa creezi un stil simplu classy si feminin in acelasi timp, nici prea casual dar nici prea formal.

Pentru a gasi combinatia perfecta, inspira-te din ideile mai jos si alege sa arati superb data viitoare cand te duci la o petrecere-cocktail.

• In majoritatea cazurilor, invitatia in sine spune multe. Gandeste-te pentru inceput cum ai primit invitatia respectiva. Daca ai fost invitata la o petrecere printr-un email sau telefon, probabil ca evenimentul va fi unul mai mult casual. In cazul in care primesti o invitatie mai formala, atunci trebuie sa alegi o rochie mai eleganta pentru a se potrivi ocaziei.

• Petrecerile de tip cocktail sunt de obicei impartite in doua categorii: sunt asa numitele “black tie parties” (petreceri la cravata neagra ) si “white tie parties” (petreceri la cravata alba). “Black tie parties” cer o tinuta mai formala, cum ar fi smoching-ul in ceea ce-i priveste pe barbati si o rochie eleganta, putin mai sus de glezna, pentru femeie. Acest tip de rochie iti scoate in evidenta feminitatea si lasa imaginatia sa lucreze.
 
• O rochie clasica, pe genul “ little black dress ” sau o rochie mai lunga eleganta te va face sa arati superb si sa te simti confortabil in acelasi timp. Poti de asemenea sa creezi un look stylish combinand o pereche de pantaloni din matase cu un top cu guler.
 
• Trebuie sa fii foarte atenta cu accesoriile. Pentru astfel de ocazii cel mai potrivite sunt bijuteriile fine, pantofii satinati si posetele plic discrete.

• Daca te pregatesti pentru un eveniment mai putin formal, materialele usoare, moi sau elastice iti vor pune in evidenta armonios formele. Astfel, opteaza pentru rochii sau fuste din satin, matase sau voal.

• Daca ai un serviciu care iti cere un outfit mai formal, incearca sa inviorezi putin look-ul tau obisnuit. Opteaza astfel pentru o rochie cu bretele subtiri sau una fara bretele pe care sa o asortezi cu un cardigan feminin, o pereche de stilettos sau sandale .

• O rochie in A este perfecta pentru petreceri cocktail de week-end. Pentru si mai multa atitudine si originalitate , opteaza pentru materialele cu print, cum ar fi o rochie in A cu motive florale. In cazul in care evenimentul este planificat pentru o seara de week-end (sambata de exemplu) alege sa porti o tinuta mai sofisticata cum ar fi o rochie-empire din satin pe care sa o asortezi cu un bolero din satin. Accesorizeaza-ti tinuta cu cercei lungi candelabru si alege o geanta intr-o culoare complementara intregii tinute.
 

Foto : www.saksfifthavenue.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului