Pentru ea

#incaltaminte pentru condus # ce incaltaminte sa porti atunci cand conduci

Ce incaltaminte nu trebuie sa porti in timp ce conduci

Respectarea regulilor de circulatie si o masina aflata intr-o stare tehnica buna sunt conditiile esentiale atunci cand esti la volan. Exista insa si o serie de reguli nescrise de care orice conducator auto trebuie sa tina cont pentru a evita accidentele si chiar tragediile atunci cand conduce. Una dintre reguli tine de incaltamintea pe care ar trebui sa o porti atunci cand conduci.

Ce timp de incaltaminte este recomandat sa eviti si ce sa porti cand conduci afli din cele ce urmeaza:

1. Sandale

Nicio femeie nu ar trebui sa se urce la volan incaltata in sandale, acest tip de incaltari fiind periculos. Baretele sandalelor se pot agata de pedale, piciorul poate aluneca cu usurinta de pe pedala sau poate chiar iesi din picior. In acelasi timp, sandalele nu sustin glezna si acesta este un alt motiv pentru care aceste incaltari cu barete si alte accesorii sunt periculoase pentru persoanele care conduc.

2. Papuci

Chiar daca ai de mers cu masina o distanta mica, nu te urca la volan in papuci. Papucii sunt la fel de periculosi ca sandalele atunci cand conduci. Acestia nu ofera sustinere in jurul gleznei si in acelasi timp ii poti pierde usor din picioare, in orice moment.

3. Pantofi cu platforma

La fel ca pantofii cu toc, platformele pot fi un real pericol pentru persoanele  care se urca la volan. Atunci cand porti o pereche de incaltari cu talpa inalta, asa cum sunt platformele, nu vei putea simti cu usurinta pedalele, nu vei sti exact cand si cat sa apesi pe ele sau cand sa le eliberezi, pedala poate aluneca de sub talpa, exista riscul sa apesi doua pedale in acelasi timp. Orice abatere de la condusul in siguranta poate fi fatala si atunci cand te urci la volan trebuie sa te asiguri ca ai luat toate masurile de siguranta ca atat tu cat si cei care se afla in masina cu tine veti ajunge cu bine la destinatie.

4. Pantofi cu toc

Pentru a avea control deplin asupra pedalelor atunci cand conduci, calcaiul tau trebuie sa se sprijine pe podeaua masinii. Atunci cand porti pantofi cu toc calcaiul tau se va sprijini doar pe toc, astfel contactul cu podeaua exista doar pe o suprafata foarte mica. Mai exista insa si alte motive pentru care nu ar trebui sa porti tocuri cand conduci, inclusiv faptul ca tocurile vor tine picioarele intr-o pozitie anormala si incomoda. Forma si varful pantofului, mai ales in cazul celor cu varf ascutit, pot face dificila calcarea pedalei in timpul mersului.

5. Pantofi noi

Pentru a preveni surprizele neplacute in timpul condusului trebuie sa porti pantofi despre care stii ca sunt comozi, nu te strang sau nu iti fac bataturi, de aceea o pereche de pantofi noi nu sunt cea mai buna alegere. Poarta o perioada pantofii noi inainte sa te urci cu acestia la volan, pentru a avea siguranta ca te simti bine in ei.

In concluzie, atunci cand te urci la volan, incalta-te cu o pereche de pantofi sport, usori si cat mai comozi, cu talpa moale si bineinteles, fara tocuri sau platforme. In cazul in care nu obisnuiesti sa porti astfel de incaltari, poti pune o pereche in masina, pe care sa ii incalti doar atunci cand te urci la volan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare