Pentru ea

#catifea #rochii de seara #toamna 2011 #haine din catifea # velur

Catifeaua, in tendinte toamna aceasta

Catifeaua nu este tocmai cel mai popular si accesibil material pentru tinutele noastre, insa toamna aceasta lucrurile par sa se schimbe.

Ralph Lauren, Cavalli si Proenza Schouler si-au dedicat colectiile pentru sezonul toamna-iarna catifelei, precum si “varului” acestia, velurul.

Catifeaua innobileaza o tinuta, dandu-i purtatoarei un aer aparte, o aura eleganta si o buna protectie termica in sezonul rece.

 

Piese de rezistenta in toamna 2011
 

Designeri importanti precum Yves Saint Laurent , Sonia Rykiel, Versace sau Armani au facut din catifea un lait motiv, transformand-o in pantaloni, paltoane, veste, sacouri, fuste sau chiar rochii de seara.

Marile podiumuri scot in evidenta combinatii de culori si forme foarte feminine, in special rochii lungi purtate cu dresuri mate si sandale cu multe barete care se inalta pana deasupra gleznei.



Foto: tomandlorenzo.com

Sacourile largi si pantalonii clasici sau conici fac parte din seria pieselor de rezistenta ale sezonului, in culori pastelate derivate din nuantele pamantului (ocru, maro, auriu, vernil) si in tonuri de visiniu si grena.



Foto: tomandlorenzo.com

Alberta Ferretti propune combinatii de culori mai vii, de la albastru vibrant, la bordo si portocaliu.

Foto: tomandlorenzo.com

 

Cum porti catifeaua?
 

Nu trebuie niciodata sa fii imbracata in catifea din cap pana in picioare. Bijuteriile sunt obligatoriu unele sofisticate, pretioase, luxoase.

Catifeaua ofera in combinatie cu pielea intoarsa o rezultanta spectaculoasa, cu atat mai mult cu cat tonurile pe trend ale catifelei sunt marouri, bordouri si nuante de albastru.

 

Iata cateva sfaturi pentru tinutele tale din catifea:
 

  • intrucat catifeaua iti va incarca tinuta din punct de vedere vizual, combina o astfel de haina cu piese vestimentare din materiale mai delicate, cum ar fi matase, satin sau dantela
  • chiar daca hainele din catifea neagra sunt cele mai usor de asortat, nu te sfii sa incerci si unele in culori mai indraznete: visiniu, verde smarald sau albastru regal
  • o combinatie foarte reusita este cu hainele clasice, in culori neutre: colanti negri, jeansi, tricou simplu din bumbac, etc

.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare