Pentru ea

#consilier de cumparaturi #haine #detartraj #par #unghii #maini #ten #peeling facial #pret #tarife #coafura #tuns #solar #bronz #salon #implant dentar #dinti

Cat te costa sa arati bine?

Imbracamintea, zambetul, coafura si tenul fac parte din imaginea pe care si-o formeaza cineva cand ne intalneste pentru prima data. Aceasta este puternic judecata de cei din jur de aceea pentru a arata bine, o mare parte nu ezita in a apela la ajutorul unui specialist.

 

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci o impresie buna in momentul in care cunosti pe cineva.

Haina il face pe om?

Adevarat sau nu, pentru foarte multe persoane hainele sunt parte integranta din personalitate. Se spune ca felul in care te imbraci te reprezinta. Daca vrei sa faci o schimbare si sa obtii un efect vizibil imediat, achizitionarea unei noi garderobe este secretul. Este primul lucru pe care cei din anturajul tau il vor observa, certifica statisticile.

In primele minute suntem judecati dupa:

  • 55% aspect, prezentare, haine si culorile pe care le purtam
  • 38% limbajul corporal
  • 7% ceea ce spunem
Astfel au aparut consilieri de cumparaturi sau “personal shopper” care merg cu tine in cele mai cunoscute magazine din tara si din strainatate si te ajuta sa alegi vestimentatia care te avantajeaza si care se potriveste stilului tau.

Laura Vargalui , Mircea Barbulescu, Adina Buzatu, Laura Lazar sunt doar cativa dintre stilistii din Romania care colaboreaza cu o serie de vedete si persoane care vor sa se incadreze in categoria „bine imbracat”. Un stilist angajat poate costa chiar si 800 de euro pe zi.

Dinti frumosi si stralucitori

Zambetul este un atu considerabil cu care te poti „afisa” in public, insa nu si daca ai dintii galbeni sau cariati. Insa, pentru rezolvarea acestei probleme exista o serie de solutii. Tartrul, placa bacteriana si cariile pot fi tratate in saloane specializate cu dotari de ultima generatie.

Un detartraj costa aproximativ 35 de lei, un tratament de albire – 480 de lei, iar daca vrei sa iesi cu adevarat in evidenta iti poti face un tatuaj dentar sau o bijuterie dentara la pretul de 60 de lei. (www.dent-image.ro). Pretul unui implant dentar variaza intre 600 de lei si 1500 de lei.

Un par sanatos, plin de vitalitate

Tunsoarea si implicit coafura sunt la fel de importante ca si stilul vestimentar. Pentru ca tunsoarea pe care o vrei sa fie in armonie cu forma fetei tale este indicat sa apelezi la ajutorul unui specialist. Acesta iti va propune tunsoarea potrivita, culoarea de vopsea care te prinde cel mai bine si iti va explica modul in care trebuie sa te coafezi.

Pentru femei: o tunsoare se incadreaza intre 25 lei si 35 lei, in functie de lungimea parului, iar o coafura intre 30 – 55 de lei. Daca vrei sa-ti schimbi culoarea parului procedeul te costa intre 45 si 65 de lei. (Tarife din cadrul salonului www.beautique.ro.) Preturile insa difera in functie de salon.

Pentru barbati: o tunsoare simpla costa aproximativ 15 lei iar o schimbare de look 35 de lei. In capitala si in tara, au aparut saloane dedicate exclusiv barbatilor care ofera servicii variate: coafor, manichiura, pedichiura, masaj etc.

Mainile, cartea ta de vizita

Daca iti doresti o manichiura si o pedichiura frumoasa poti apela la ajutorul specialistilor din cadrul saloanelor. In prezent, centrele de infrumusetare ofera servicii de ingrijire a unghiilor atat femeilor, cat si barbatilor.

Barbatii pot opta pentru o manichiura simpla care costa 15 lei, iar femeile daca vor ceva mai special isi pot aplica unghii false in diverse modele sau incrustate cu pietre Swaroski la pretul de 120 de lei. (Poza: www.lylystyle.ro )

Sedinta de manichiura poate include si un masaj al mainilor cu o crema hidratanta. Efectul de relaxare este garantat.

 

Peeling facial pentru un ten fara cusur

Vrei sa-ti ascunzi petele de pe fata, ridurile sau cicatricile? Peelingul facial este o metoda foarte folosita in ultima vreme pentru a conferi tenului un aspect reintinerit, fara imperfectiuni. Acesta se poate realiza chimic sau cu ajutorul laserului.

Daca ai porii dilatati, esti fumatoare si ridurile incep sa-si faca aparitia iti este recomandat un peeling superficial, mai bland. Pentru un ten cu cicatrici sau pete cauzate de acnee se recurge la un peeling mediu. Peelingul profund este indicat persoanelor cu varsta peste 40 de ani, care au riduri evidente. O sedinta de peeling facial chimic poate atinge suma de 100 de lei, in timp ce o interventie cu laser costa aproximativ 1500 de lei, in functie de suprafata zonei tratate (www.slimart.ro).

Tips: important de stiut este faptul ca in sezonul cald nu este indicat sa se realizeze aceasta interventie caci trebuie sa iti protejezi tenul de soare, o perioada mare de timp.

Program de slabit personalizat

Dupa o anumita varsta, devine foarte dificil „sa lupti” de unul singur cu un regim de slabit. Pentru a pierde kilograme fara sa iti periclitezi starea de sanatate este nevoie de o schimbare a obiceiurilor alimentare printr-un program de slabit personalizat recomandat de catre un dietetician. Acesta iti stabileste un program de sport si o dieta adecvata stilului tau de viata si chiar iti poate propune un curs de nutritie.

O dieta sanatoasa este aceea in care consumi cantitatea de proteine care corespunde necesarului organismului tau. Doar asa iti poti mentine masa musculara, arde caloriile si slabi fara sa iti fie foame.

Piele aurie de la... solar

Atunci cand vrem sa avem o piele aurie ca in timpul verii, iar vremea de afara nu ne mai permite, solutia este simpla: saloanele de bronzat. Efectul este vizibil dupa cateva sedinte, dar este conditionat de tipul de piele si de durata expunerii.

Prima sedinta nu trebuie sa dureze mai mult de cinci minute, iar apoi timpul de expunere poate creste, in functie de rezultatul dorit. Dupa ce ai obtinut un bronz frumos, o data pe saptamana este indicat sa mergi la solar pentru a mentine nuanta aurie. In general, preturile la saloanele de bronzat varizata intre 1 leu si 2 lei pe minut. Ce trebuie sa stii este faptul ca pentru a obtine o nuanta aurie ai nevoie de circa 15 de sedinte.

Daca insa, organismul tau este sensibil la razele ultraviolete dar iti doresti o piele bronzata, iti poti indrepta atentia asupra autobronzantelor. Acestea pigmenteaza pielea la suprafata si se gasesc in diferite formule – lotiune si spray – care se intind usor pe piele si se absorb rapid in doar cateva minute. (poza autobronzante) Vichy Capital Soleil – 40 de lei, Nivea Sun Spray autobronzant - 33 de lei, Loreal Sublime Bronze – 38, 89 de lei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare