Pentru ea

#asortare sandale #reguli purtare sandale #sandale

Cand si cum purtam sandalele. Reguli pe care este bine sa le stii!

Temperaturile au crescut si nu mai e mult pana ce va veni vara, cu ale sale zile calde si lungi si nopti placute. Odata cu instalarea noului sezon, garderoba noastra geme dupa o schimbare, iar articolele pe care le scoatem la inaintare sunt cu totul altele. Daca tanjesti sa simti caldura soarelui mangaindu-ti degetele, nu astepta vara pentru a incalta iubitele tale sandale de dama!

Iti spunem in randurile de mai jos tot ce trebuie sa stii despre sandale: de la cel mai bun moment in care sa incepi sa le porti pana la cum sa le asortezi precum o adevarata fashionista cu restul tinutei! Vezi despre ce e vorba in randurile de mai jos!

Cand poti incepe sa porti sandale?

Suntem temerare in ceea ce priveste multe trenduri, dar parca ezitam sa fim cele care incep sa poarte primele sandalele. Multe dintre noi preferam sa asteptam sa vedem si alte femei pe strada incaltate in sandale inainte de recurge si noi la acest gest.

Regula de baza pare sa fie ca sandalele incep sa cutreiere strazile din mai si pana in ultimele zile calde ale lui septembrie/octombrie. in aceasta perioada, e mai mult decat indicat sa porti sandale.

Dar moda ultimilor ani a fost mult mai permisiva cu sandalele tale dragi. Ceea ce face ca legile sa se schimbe putin si, in loc sa fim sfatuite sa purtam aceste accesorii abia dupa vacanta de 1 mai, acum suntem indrumate sa le incaltam de cand ne simtim bine in ele. Cu sau fara incalzirea globala, cum ai inceput sa renunti la dresuri si sa porti rochiile fara ele te poti intoarce si la sandale.

Un alt aspect de care sa tii cont: ai sau nu masina? Daca da, atunci poti trece si mai devreme la purtarea sandalelor. in cazul in care depinzi insa de transportul in comun, mai bine evita sa dardai de frig in sandale asteptand autobuzul.

Nu in ultimul rand, exista si situatii in care sandalele pot aparea in picioarele tale cu mult inainte de sezonul lor. Un astfel de exemplu sunt tinutele de gala, rochile lungi care arata pur si simplu mai bine cu sandale de dama decat cu pantofi cu toc. si da, aceste ocazii pot aparea chiar si in miezul iernii.

Sfat: evita insa sa porti sandale daca afara e orice alt anotimp in afara de vara si ploua. Vei avea un look cu totul si cu totul necorespunzator!

Sandale cu ciorapi dres - greseala vestimentara sau un nou trend?

Am inceput sa iti vorbim mai sus despre purtarea sandalelor in anotimpurile reci, acum discutam exact despre acest aspect: este acceptabil sa porti sandale cu dres sau cu sosete?

Vedetele sunt pur si simplu innebunite dupa acest trend si ne intrebam: oare este cazul sa le calcam pe urme, la propriu si la figurat? Raspunsul: da, atat timp cat consideri ca trendul ti se potriveste. Atunci cand nume mari ale modei precum Rihanna, Victoria Beckham sau Emma Roberts stralucesc apeland la aceste trucuri de stil, este clar ca nici noi nu putem sta deoparte.

Cum porti sandalele cu dresuri pentru a arata bine? Primul truc: apeleaza la un look monocromatic. Cu alte cuvinte, poarta sandale de dama negre cu dres sau ciorapi negri si asa mai departe. Astfel dai impresia de look unitar, care subtiaza picioarele.

Integrarea unui print in restul tinutei e de asemenea un sfat de care sa tii cont. O rochie cu un imprimeu creativ, artistic, va conferi doza de eleganta si de rafinament de care are nevoie acest look aparent avangardist.

Nu in ultimul rand, introducerea unei piese indraznete in outfit poate avea aceeasi valoare. Consulta aparitiile Rihannei pentru a te perfectiona in acest sens. O pereche de sandale cu toc, dresuri negre si pantaloni scurti sau o fusta mini vor face minuni!

Reguli de baza - cum asortezi sandalele cu tinuta

Asortarea pantofilor cu restul tinutei e un subiect care ne-a dat fiori in ultima perioada, mai ales ca numeroase fashioniste au incercat sa schimbe regulile jocului. Nu se mai poarta sa potrivesti la perfectie pantofii sau sandalele cu geanta sau cu cureaua si e bine sa tii cont de acest sfat.

Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o adresezi este urmatoarea: vreau sa integrez sandalele in tinuta respectand formatul acesteia sau, dimpotriva, evidentiindu-l prin opozitie?

Daca intentionezi sa mergi pe acelasi stil, asorteaza sandale casual (cu talpa plata, tip papuci, gladiator fara toc) cu outfituri de acelasi timp. Rochiile scurte si lejere, blugii, pantalonii tip culottes, jeansii scurti sau fustele mini se incadreaza la acest capitol. Sandalele glam (cele in nuante metalizate, cu toc, cu accesorii, cu platforma) se vor potrivi la rochii midi sau lungi, de ocazie, la pantaloni de matase palazzo sau la fuste opulente si topuri elegante.

Sa apelezi la sandale de dama cu un stil diferit de restul tinutei se poate dovedi mai provocator, dar rezultatele vor fi wow! in cazul in care vrei sa procedezi astfel, trebuie sa retii ca tinuta, per ansamblu, e bine sa fie colorata subtil si destul de simpla in ceea ce priveste elementele de croi. Astfel, o rochie midi eleganta se poate impaca de minune cu sandale plate sau cu papuci, dar doar daca acestia au aplicatii glam sau sunt confectionati din materiale nobile precum catifeaua. De partea cealalta, sandalele cu toc se pot potrivi cu o pereche de pantaloni de trening daca introduci si un blazer sau un top de matase in ecuatie.

Al doilea criteriu de care sa tii cont atunci cand porti sandale este culoarea. Aici poti merge pe acelasi principiu: ori al potrivirii, ori al opozitiei. in primul caz, sandalele pot avea ori aceeasi culoare ca una dintre haine, ori, daca porti imprimeuri, una dintre nuantele acesteia. E recomandat sa apelezi la aceasta regula daca porti tinute cu croiuri sau printuri care atrag atentia.

Daca esti imbracata simplu, poti apela la sandale intr-o alta nuanta. si aici (mai ales) exista insa reguli. Negrul se potriveste la orice. Albul merge de minune cu nuantele pastelate si delicate, in timp ce tonurile de pamant se potrivesc cu bronz, brun, oranj, rosu, verde. Neutrele pot fi asortate cu nuante de pamant cu un ton mai deschis decat cele de mai sus: crem, cafe au lait sau cu albastru. Argintiul e minunat pe sandale si se impaca cu tonurile reci, iar auriul cu cele calde. Consulta si roata culorilor pentru asocieri vibrante, potrivind in general nuantele care se afla la capete opuse: galben cu violet, albastru cu portocaliu si rosu cu verde.

Tine cont de aceste sfaturi si vei arata mereu impecabil purtand sandale. Accesorizeaza acest model de incaltaminte tinand cont de restul outfitului, dar ia tot timpul in calcul si ocazia sau anotimpul. Asa nu vei da gres niciodata!

Sursa foto: unsplash.com, pixabay.com, pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare