Pentru ea

#lansare parfum #iris rose # e coudray # parfumerie bucuresti # e coudray bucuresti

Tu ce parfum porti azi?

„Arta de a fi intotdeauna frumoasa este intruchipata si prin arta de a purta un parfum”, scria Edmond Coudray in 1828.

Momentele petrecute in „budoirul E.Coudray” sunt dedicate calmului si intimitatii, visarii si fanteziei... E.Coudray reinventeaza creatii luxuriante, cu ingrediente rafinate si pretioase care dainuie prin eleganta si lux.

 

Iris Rose creat de casa E.Coudray imbina aromele feminine voluptuoase de iris si trandafir transformand aceasta creatie intr-o atingere senzuala, un secret atemporal delicat si intim. Alaturi de notele florale, Iris Rose evidentiaza discret notele parfumurilor vintage pe baza de ambra.

Flaconul rafinat, inspirat de colectia Art Deco si decorat cu arabescuri florale, pastreaza formele delicate care intruchipeaza budoirul chic feminin. Un parfum plin de forta si, in acelasi timp, sensibil si rafinat, a fost lansat in aceasta saptamana si in Romania. 

Un mic magazin de parfumuri apartinand lui M.Maugenet & E.Coudray s-a deschis la Paris, in jurul anului 1810. Edmond Coudray, medic si chimist, calatorea in cele mai indepartate colturi ale lumii, colectionand de acolo materii prime pretioase si exotice pentru parfumuri. In 1837, Maison Coudray devine furnizorul oficial al Curtii Regale engleze si creatia de parfumuri rare ramane afacere de familie pana in 1908. Dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial, Casa de parfumuri reintra in activitate, gratie vechilor retete si formule, care au supravietuit.

Printre primele parfumuri create de Coudray se numara: Reve de reine, Gants poudree - care au devenit foarte repede preferatele nobilimii franceze si a maresalilor imperiali, facand din magazinul lui Coudray un loc de intalnire a aristocratiei, unde se stabilea moda timpului si in materie de parfumuri. 

Epoca moderna a Casei Coudray incepe 2002 cand traditia si spiritul E.Coudray sunt readuse la viata. Parfumurile moderne ale brandului au la baza formulele vechi si unele au pastrat chiar si aceleasi nume (Vanille et Coco, Jacinthe et Rose, Givrine, noua Nohiba), ele fiind rodul colaborarii cu parfumieri celebri, ca Gerard Anthony si Evelyne Boulanger. Alaturi de Lubin, Houbigant si Guerlain, Casa de parfumuri E. Coudray ramane in istoria parfumeriei franceze ca fiind una dintre cele mai cunoscute si apreciate din secolul XIX.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare