Pentru ea

# greseli de machiaj #makeup #machiaj #greseli

8 greseli de machiaj pe care sa nu le mai faci

Pentru un machiaj reusit si un aspect desavarsit, este important sa te asiguri ca ritualurile tale cosmetice sunt sanatoase, potrivite varstei si tipului tau de ten. Specialistii semnaleaza opt greseli de machiaj care se pot face des si care trebuie evitate.

Nu se pregateste corespunzator tenul

Obisnuiesti sa incepi rutina de machiaj prin aplicarea fondului de ten? Este gresit! Inainte de orice, ar trebui sa pregatesti tenul. Astfel, aplicarea machiajului se face fara cusur si, totodata, iti vei pastra piele tanara si frumoasa pentru mult timp. Specialistii recomanda sa faci curatarea, tonifierea si hidratarea tenului inainte de orice machiaj.

Nu se schimba fondul de ten odata cu inaintarea in varsta

Pe masura ce inaintam in varsta, machiajul trebuie sa se schimbe. Pielea de pe fata si gat devine mai uscata si isi pierde din stralucire, motiv pentru care trebuie schimbat fondul de ten. Totodata, inainte de aplicarea acestuia, pielea trebuie foarte bine hidratata - astfel se creeaza o baza potrivita pentru intregul machiaj care se va aplica mult mai usor.

Aplicarea machiajului in lumina neadecvata

In cazul in care ai incercat sa te machezi intr-o camera slab luminata, stii ca exista riscul sa fi scapat zone nemachiate sau, si mai grav, sa fi aplicat culori prea intense. Acelasi lucru se poate intampla si atunci cand incerci sa te machiezi intr-o camera cu lumina fluorescenta. Lumina soarelui este cea mai buna pentru aplicarea machiajului. Ca alternativa, este recomandata lumina LED calba calda care seamna cel mai mult cu lumina din exterior.

Folosirea unei cantitati prea mari de disimulant pentru cearcane

Incercand sa ascunzi cearcanele, poate aparea tendinta sa aplici prea mult disimulant. In cazul in care nu utilizezi nuanta potrivita sau produsul folosit nu este recomandat pentru tipul tau de ten, poti ajunge sa pui in evidenta ridurile sau liniile fine, ceea ce nu va arata bine deloc.

Uiti sa ai grija de buze

Buzele sunt punctul cheie al aspectului facial, insa, odata cu inaintarea in varsta, buzele se subtiaza si isi pierd din culoare. De aceea, ingrijirea buzelor la fel ca oricare parti a corpului este importanta. Specialistii recomanda exfolierea acestora cu un scrub bland o data pe saptamana si aplicarea unui balsam hidratant. Pentru o exfoliere naturala, se pot folosi zaharul brun sau faina de ovaz.

Aplicarea rimelului gros pe genele de jos

Aplicarea unui strat gros pe genele de jos va atrage atentia asupra ridurilor de sub ochi. Folosirea rimelului pentru a accentua genele ofera un plus de expresivitate, dar pe genele de jos se aplica un strat cat mai subtire.

Nu se aplica fard

Fardul te poate face sa arati mai tanara, aducand stralucire si prospetime machiajului tau. Alege o culoare naturala, trandafirie, care se apropie cel mai mult de obrajii rosii naturali si asigura-te ca l-ai intins foarte bine pe piele pentru a obtine un aspect cat mai natural.

Nu se aplica bronzerul corespunzator

Din cauza luminii si a pulberilor stralucitoare, bronzerul nu mai este vizibil, iar atunci cand bronzerul este utilizat in cantitati prea mari, se ajunge la un aspect portocaliu in loc de bronzat. Foloseste bronzer pe varful pometilor, in jurul liniei parului si in jurul maxilarului. Pentru cele mai bune rezultate, specialistii recomanda utilizarea unui bronzer crema care se imbina usor cu celelalte produse de machiaj si creeaza un aspect natural.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare