Pentru ea

# culoare haine #inbracaminte #personalitate #culoare

7 lucruri surprinzatoare pe care culorile hainelor le transmit despre tine

Te-ai intrebat vreodata de ce avem anumite pareri sau sentimente fata de persoane abia intalnite? Chiar inainte de a vorbi sau interactiona suficient cu o persoana, mintea noastra are deja cateva aspecte pe care le analizeaza, fara ca noi sa fim macar constienti. Cunoscuta din cele mai vechi timpuri, expresia "haine face pe om" este mult mai aproape de realitate decat iti poti imagina. Indiferent de stilul vestimentar pe care il alegi, culorile pe care le folosesti joaca un rol subtil in crearea primei impresii.

1. Albastru pentru business

Cu albastru nu poti da gres niciodata. Culoare preferata de majoritatea oamenilor de afaceri, albastrul inspira incredere si competenta. Considerata uneori si culoarea intelectului, iti recomandam sa alegi aceasta culoare pentru intalniri sau interviuri.

2. Rosul sugereaza romantism

Rosul este indraznet, atragator, dar si puternic si dominator. Un simbol si pentru pericol sau iubire, rosul nu este recomandat atunci cand ne cautam loc de munca. Aceasta culoare te-ar putea ajuta sa iesi in evidenta, dar nu pentru calitatile pe care ti le-ai dori. Pe de alta parte, poate fi o alegere excelenta pentru o intalnire in oras.

3. Rozul inspira pozitivitate

Sa nu-ti fie frica de roz! Da, chiar si daca esti barbat! Aceasta culoare lasa o impresie pozitiva si este alegerea ideala daca doresti sa te faci remarcat printr-o culoare indrazneata, dar prietenoasa.

4. Ai grija cu galbenul

La fel ca in cazul legislatiei rutiere, galbenul trebuie tratat cu precautie. Uneori poate fi considerat o culoare pozitiva, calda si jucausa. Majoritatea oamenilor identifica galbenul cu soarele si fericirea. Pe de alta parte insa, folosit in exces poate deveni obositor si intretine starea de vigilenta.

5. Verde pentru mai multa creativitatea

Culoarea verde ne linisteste si ne sugereaza un mediu natural si fertil. Recomandata pentru crearea unei atmosfere creative, verdele in vestimentatie sugereaza stabilitatea, autoritatea si bunastarea.

6. Gri si negru pentru zilele in care ai nevoie de liniste

Vrei sa scapi de privirile iscoditoare pentru o zi? Camufleaza-te in putin gri. Culoare subtila, fara a fi exagerat de conservatoare sau de eleganta, insufla totusi un sentiment de inaccesibilitate. Acelasi lucru este valabil si pentru negru, o culoare ce transmite autoritate si rafinament. Atentie insa! tinutele de culoare neagra indica teama de a iesi din zona ta de confort si preferinta pentru alegeri sigure. in plus, aceste doua nuante nu sunt recomandate la interviul de angajare.

7. Alb pentru ordine si curatenie

O persoana mereu aflata in topul clasamentului, va fi mereu tentata de o tinuta alba. Metoda ideala pentru a fi in centrul atentiei fara a purta o culoare tipatoare, culoarea alba este potrivita atat pentru interviuri, cat si pentru iesiri in oras.

Asadar, in afara de stilul vestimentar sau croiala tinutelor alese, iti recomandam sa ai grija si la nuantele folosite pentru a fi sigur ca transmiti mesajul corect in functie de fiecare situatie. In plus, hainele tale pot transmite informatii importante despre starea ta de spirit sau o pot influenta pe cea a persoanelor cu care intri in contact.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare