Pentru ea

# femei de peste 40 de ani #idei tunsori #tunsori par # tunsori bob #tunsori

5 tunsori perfecte pentru femeile de peste 40 de ani

Odata cu atingerea unei noi etape a vietii, multe persoane simt nevoia de a face anumite schimbari, mai ales in ceea ce priveste coafura. In afara de faptul ca ar trebui sa eviti culorile extrem de indraznete, poti opta pentru aproape orice tip de tunsoare iti doresti.

In general, tunsorile pentru femeile de peste 40 de ani ar trebui sa aiba fie un aspect natural, fie sa fie unele chic, curajoase si la moda, sau sofisticate si sexy. Ti-am pregatit cinci tunsori perfecte pentru femeile trecute de aceasta varsta, care sa fie o adevarata sursa de inspiratie pentru tine.

1. Tunsoarea bob cu un plus de volum

Tunsorile bob sunt ideale pentru femeile a caror fata este una ovala sau in forma de inima deoarece reusesc sa atraga atentia asupra liniei subtiri a chipului. Stilul bob nu este nici extrem de scurt, nici lung, astfel incat este indicat sa ceri coafezei sa iti creeze mai multe straturi pentru un plus de volum.

Iar atunci cand iti aranjezi parul singura, acasa, poti incerca sa curbezi capatul firelor de par in directii opuse astfel incat sa obtii o coafura plina si usor dezordonata.

2. Tunsoare medie pentru parul fin

Aranjarea parului subtire poate fi chiar dificila, mai ales in cazul in care ai multe straturi subtiri care trebuie aranjate cu atentie pentru a iti pastra o coafura dinamica.

Daca parul tau poate fi caracterizat drept unul subtire, opteaza pentru o tunsoare medie cu un breton fin si straturi lungi care sa iti acopere usor fata. Cararea o poti purta fie pe mijloc, fie intr-o parte pentru un aspect mai rebel.

3. Tunsoare bob cu suvite blonde

Varsta de 40 de ani nu este nicidecum prea inaintate pentru a experimenta si coafuri usor mai indraznete. Opteaza pentru un bob ondulat sau chiar cret, marcat cu nuante de blond deschis. In acest mod vei integra o culoare pastel subtila in parul tau, iar buclele libere iti vor crea un aer romantic, perfect pentru o coafura de zi dar si de seara.

4. Tunsoare medie-lunga cu straturi ondulate

Daca iti doresti o tunsoare simpla si totodata interesanta, aranjarea parului astfel incat sa aiba o parte mai lunga reprezinta o optiune excelenta. Un stil lung si stratificat creeaza o coafura frumoasa in forma de S, care va fi usor de aranjat cu un uscator de par.

Adopta aceasta tunsoare si bucura-te de un look deosebit si tineresc. In plus, nu vei pierde mult timp in momentele in care trebuie sa il aranjezi.

5. Tunsoare pixie pentru parul fin

Tunsoarea pixie este o alta alegere excelenta pentru femeile de peste 40 de ani! Indrazneata si cu un aer proaspat, aceasta poate fi personalizata asa cum iti doresti. Iar daca vrei sa te indepartezi putin de stilul pixie clasic, poti lasa partile laterale ale parului mai lungi si, in plus, sa alegi si un breton lateral care sa iti incadreze fata intr-un mod armonios.

De asemenea, nu ezita sa optezi si pentru o culoare noua, total diferita de parul tau natural.

Surse foto: therighthairstyles.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare