Pentru ea

#sutienul perfect #trucuri alegere sutien #modele sutien #sutien #alegere sutien

5 pasi simpli pentru a alege sutienul potrivit tie

Purtarea unor sutiene gresite poate fi incomoda pe moment, atat din punct de vedere al confortului, cat si estetic, insa poate prezenta consecinte negative si pe termen lung. De aceea, alegerea sutienului in mod corect reprezinta un aspect foarte important.

Fie ca il achizitionezi online sau direct din magazine, exista anumite reguli esentiale pe care trebuie sa le urmezi. Iata asadar cinci pasi simpli pe care este nevoie sa ii stii pentru a alege sutienul potrivit tie.

1. Apeleaza la un profesionist

Masuratorile specifice pentru un sutien ar trebui facute macar o data pe an sau atunci cand ai trecut prin anumite schimbari corporale, precum pierderea sau adaugarea in greutate sau operatii ale bustului. Iar daca nu esti sigura de modul in care ar trebui sa iti afli dimensiunea sau nu stii exact daca te masori in mod corect, cel mai indicat este sa apelezi la un profesionist.

2. Acorda atentie benzilor de sustinere

Nu doar dimensiunea cupelor este importanta, ci si banda de sustinere a sutienului, fiind nevoie ca aceasta sa fie una confortabila. Banda din spate si cea din fata trebuie sa se afle pe aceeasi linie, iar aceasta nu trebuie sa te stranga si sa iti lase urme rosii pe corp.

Pentru a sti cum sa alegi sutienul din acest punct de vedere, poti apela la urmatorul truc: cand il probezi, inchide-l la carligul cel mai slabit si ai grija sa poti introduce doar un deget intre banda si corp. Apoi, pe masura ce banda isi va pierde din elasticitate, poti incepe sa il inchizi folosind carligele mai stranse.

3. Alege sutiene de calitate superioara

Pe piata exista numeroase modele de sutiene dragute, cu diferite imprimeuri, dar care adesea sunt confectionate din materiale sintetice si slab calitative. Chiar daca sunt mai ieftine si acest aspect te tenteaza, incearca sa le eviti. Exista riscul ca acestea sa iti provoace diferite reactii alergice sau iritatii sau sa nu iti sustina sanii asa cum trebuie.

Sutienele din materiale de o calitate mai buna se vor dovedi a fi o investitie valoroasa pe termen lung.

4. Cunoaste-ti proportiile corpului

Atunci cand porti sutien este necesar sa fii atenta si cum iti asaza acesta sanii. Un sfat util in acest sens este sa te intorci in lateral si sa te uiti in oglinda. Un sutien care iti este potrivit trebuie sa iti pozitioneze sanii la jumatatea distantei dintre umar si cot.

5. Evita cupele prea mici sau prea mari

Din acest punct de vedere exista doua tipuri de femei. Fie cele care au sanii prea mici si aleg sutiene ale caror cupe sunt mult mai mari, sperand astfel sa creeze impresia unui bust mai generos. Fie femei care nu sunt multumite ca au un bust prea mare si aleg sutiene astfel incat sa minimizeze aspectul sanilor.

In ambele situatii alegerea este una gresita. Cupa sutienului nu trebuie sa lase spatii libere care sunt extrem de inestetice. Poti alege, in schimb, un sutien cu push-up, dar pe marimea ta. In al doilea caz, cupa nu trebuie sa iti turteasca sanii si sa ii comprime deoarece nu este sanatos si, in plus, va creste de fapt suprafata acestora. In pplus, nu este deloc estetic. Ba din contra!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare