Pentru ea

#cumparare haine second hand # haine second-hand #second hand

5 motive pentru care merita sa iti cumperi haine second hand!

E periculos! E injositor! Probabil ca ai auzit de multe ori spunandu-se ca nu trebuie sa iti faci cumparaturile din magazinele second-hand. Ei, bine, in Occident este chiar o moda sa cumperi haine care au mai fost purtate. Si nu tine doar de ratiuni practice!

1. Economisesti bani

Nu iti permite bugetul achizitia unor haine noi? Atunci magazinele second hand sunt o modalitate buna de a economisi bani. Poti alege magazine de lux, care aduc din afara haine de designer, dar daca ai incredere si in magazinul de cartier, iti poti arunca un ochi printre piesele expuse pentru ca ai de multe ori ocazia sa gasesti haine interesante la preturi foarte avantajoase.

2. Descoperi piese vintage

Un alt avantaj este ca poti descoperi piese de imbracaminte vintage sau cu aer retro, care sunt la moda in aceasta perioada si care, daca ar trebui sa le cumperi noi te-ar costa foarte mult. La urma urmei, nu te obliga nimeni sa iei o bluza sau o rochie uzata. Alegi doar ceea ce consideri ca merita si ca mai poate fi purtat.

3. Gasesti haine de calitate

Ai observat probabil ca, de cele mai multe ori, hainele accesibile ca pret au o calitate indoielnica. Atat materialele, cat si croiala lasa de dorit. Nu acelasi lucru se intampla si cu hainele din magazinele second hand. Sunt importate din Occident, acolo unde exista un respect mai mare pentru lucruri bine facute. Cu putina rabdare, vei gasi chiar si haine noi, care au inca eticheta pe ele!

4. Cumperi piese unicat

Magazinele de imbracaminte second hand sunt cele mai potrivite locuri atunci cand cauti piese unicat. Pentru ca, nu-i asa, n-ai vrea sa te asezi in autobuz langa o domnisoara care poarta exact aceeasi bluza ca si tine, eventual in aceeasi combinatie de blugi, pentru ca asa le-ati gasit asortate "de-a gata" in magazin. Si sa nu crezi ca printre hainele la mana a doua gasesti numai piese demodate. Nicidecum!

5. Dai dovada de ecologism

Stii, probabil, ca fabricarea hainelor inseamna un proces amplu care implica irosirea unor resurse importante pentru mediu. Iar cumpararea hainelor deja purtate reprezinta o buna modalitate de a limita efectele pe care industria le are asupra naturii. Trebuie doar sa le speli bine, pentru a nu risca sa contactezi vreo boala de piele. Insa si cazurile de acest gen sunt extrem de rare, intrucat normativele le impun comerciantilor de haine second-hand sa le curete inainte la temperaturi inalte, pentru a elimina orice risc.

Sursa foto: sandrab.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului