Pentru ea

#atractie feminina #femeie

5 lucruri care te fac mai putin atragatoare

Atractiva sau nu? Exista o serie de lucruri pe care suntem cu totii vinovati ca le facem atunci cand vine vorba despre felul in care suntem perceputi de ceilalti. De aceea, iti vom dezvalui o serie de trasaturi si de comportamente care e posibil sa influenteze felul in care il impresionezi pe cel de langa tine.

Iata cum iti sabotezi atractivitatea:

Te privezi de somn

De regula aratam mult mai putin atragatoare atunci cand dormim insuficient. In 2010, cercetatorii au fotografiat persoanele care dormeau cel putin 7 ore pe noapte si pe cele care dormisera mai putin de 7 ore.

Nu doar ca persoanele care dormisera mai putin erau percepute de cei care le studiau fotografiile ca aratand mai obosite si, implicit mai putin atractive, dar impresia celorlalti era ca sunt si mai putin sanatoase, dar si mai triste.

Nu iti controlezi limbajul corporal

Relaxarea corpului iti confera o atitudine puternica, increzatoare, in vreme ce un trup curbat spre interior te poate face sa te simti mai putin sigura pe tine. Persoanele aflate in pozitii expansive creeaza impresie buna, un avantaj in ochii celorlalti.

Esti stresata

Daca vrei sa arati bine, relaxeaza-te. Un studiu din 2013 a aratat faptul ca femeile care au un nivel ridicat al cortizolului, hormonul stresului, au fost percepute de barbatii heterosexuali ca fiind mai putin atractive. Cercetatorii spun ca este foarte probabil, intrucat nivelurile ridicate de cortizol indica probleme de sanatate si de fertilitate.

Esti prea increzuta

In timp ce fericirea le face pe femei atractive, femeilor nu le plac barbatii care zambesc prea mult, pentru ca le confera o nota frivola. Prin contrast, in vreme ce mandria este de obicei atractiva in viziunea femeilor atunci cand vine vorba despre barbati, acestora nu le plac femeile care sunt prea inganfate.

Nu ai simtul umorului

Un studiu din 2009 a aratat ca persoanele care nu sunt deloc amuzante sunt lipsite de atractivitate. Cercetarea a mai aratat ca acest lucru nu tine cont de gen, deopotriva femeile si barbatii fiind considerati neatractivi atunci cand nu stiu sa glumeasca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare