Pentru ea

#machiaj #stil #greseala #bronz #haine #bijuterii

5 greseli de stil ale doamnelor

Se spune ca varsta de 30 de ani este cea mai frumoasa, pentru ca atunci te simti intr-adevar sigura pe tine, emani maturitate si feminitate. Maternitatea, familia si cariera au facut din tine o femeie implinita. Toate acestea trebuie sa fie completate de o imagine pe masura, insa de multe ori, doamnele reusesc sa faca adevarate gafe de stil. Iata care sunt cele mai frecvente greseli.

 

1. Coafura nepotrivita

Coafura ta ar trebui sa fie in ton cu forma fetei, dar si cu varsta ta. La 30 de ani nu iti mai poti purta parul asa cum o faceai atunci cand erai o adolescenta. In caz contrar, risti sa cazi in ridicol. Pentru ca parul tau necesita si mai multa ingrijire, tunsoarea pe care ti-o alegi ar trebui sa iti protejeze varfurile, fara a le suprasolicita. De aceea, este mai complicat sa ai parul foarte lung, pentru ca varfurile se vor toci mai repede.

Ai nevoie de vizite ceva mai dese pe la coafor. Daca bugetul nu iti permite, atunci urmeaza tratamente de ingrijire acasa sau prepara-ti niste masti din ingrediente naturale .

Alege o tunsoare care sa iti puna in valoare forma fetei. Ced ca ai vazut destule femei care isi tapeaza parul, desi firul nu mai este atat de puternic, iar acest gen de coafura aduce mai mult a petrecareata intarziata decat a doamna aranjata cu stil.

Adopta un look natural, pentru ca in viata de zi cu zi, este cea mai accesibila si placuta solutie. Daca vrei sa iti pastrezi parul lung, atunci prinde-l intr-un coc stilat, poarta-l cu esarfe sau cu accesorii discrete. Evita coafurile scolaresti sau adolescentine.

2. Prea multe bijuterii

In loc sa porti o tona de bijuterii ieftine, mai bine te-ai rezuma, de exemplu la un inel impunator si rafinat. Renunta la multitudinea de lanturi de argint pe care le asortezi la orice tinuta si inlocuieste-le cu o bijuterie mai discreta, dar mai stilata.

La 20 de ani poti purta orice fel de bijuterie, indiferent de material, pentru ca atat stilul de viata, cat si conditia fizica iti permit acest lucru. La 30 de ani deja prioritatile ti s-au schimbat, asa ca se impune si o actualizare a stilului.

Demostreaza ca esti o fire matura, stapana pe sine si poarta bijuteriile care iti reflecta statutul social, starea de spirit, experienta de viata. Este timpul sa te bucuri de perle, inele impunatoare, margele din materiale fine, pentru ca le vei purta natural, asa cum o pustoaica de 20 de ani nu ar putea sa o faca.

3. Piele mult prea bronzata

La 20 de ani, pielea arata superb bronzata, dupa varsta de 30 de ani, bronzul pune in evidenta ridurile, iar soarele iti afecteaza tenul. Insa atunci cand aplici tot felul de produse autobronzante, rezultatele inestetice ale acestui obicei se accentueaza.

In primul rand, toate produsele de make-up vor accentua imbatranirea pielii si imperfeciunile acesteia. In al doilea rand, bronzul excesiv te va face sa arati ca o adolescenta intarziata. Incearca sa te bucuri de soare cu masura si sa iti pui in evidenta atuurile, fara sa iti scoti in relief defectele.

4. Haine care nu avantajeaza forma corpului

Corpul tau nu mai este chiar in forma, asa ca hainele tale trebuie sa mascheze defectele si sa iti puna in valoare avantajele. La 20 de ani poti purta lejer culori vibrante, haine mulate pe corp, materiale excentrice, fara a fi luata in ras.

Pentru ca te-ai maturizat, si stilul tau va suferi transformari . Materialele trebuie sa fie unele de calitate, cu o linie simpla si culori mai rezervate. Patreaza tonurile mai tari pentru accente. Nu trebuie sa te ascuzi in spatele unor haine sterse, dar este posibil sa renunti la anumite elemente de vestimentatie sau cel putin sa le transformi un pic. Jeansii cu talie joasa, geaca din piele cu lanturi, topuri cu decolteruri generoase etc. sunt doar cateva dintre articolele asupra carora ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa le porti. Pune-ti in valoare feminitatea si sarbatoreste-ti varsta.

5. Machiaj excesiv

La 30 de ani nu mai este atat de usor sa porti tot felul de rujuri sclipitoare si farduri stridente. Stilistii recomanda machiajul natural, care subliniaza trasaturile fetei. Natural nu inseamna excesiv. Un fond de ten usor, insa cu putere de acoperire, o pudra discreta, blush, rimel si ruj ar trebui sa constituie baza trusei tale de machiaj.

Nu iti incarca tenul cu produse ieftine, pentru ca tenul tau este mai pretentios si are nevoie de calitate. In plus, nu cred ca ai vrea sa arati ca o papusa de carnaval din cauza unei texturi mult prea prafuite a fardurilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare