Pentru ea

#magazine second-hand #second hand #magazine

4 sfaturi practice pentru o excursie prin magazinele de haine second-hand

Magazinele cu haine second-hand ascund adevarate bijuterii vestimentare printre umerase. Nu de putine ori, in aceste locuri gasim o multime de articole de imbracaminte de brand la preturi de chilipir. In plus, calitatea acestora este, adesea, superioara pieselor vestimentare de serie, fabricate prin proceduri moderne.

Daca si tu ai o pasiune pentru hainele din second-hand-uri, ti-ar prinde bine o lista de sfaturi practice despre cum si cand sa faci cumparaturi in aceste locatii.

Urmand recomandarile noastre, vei economisi timp si bani si, in plus, iti vei imbogati garderoba cu o multime de haine cu trecut si viitor!

Viziteaza cat mai multe magazine second hand din apropiere

Hainele din magazinele second sunt precum comorile, deoarece, de multe ori, este nevoie sa cauti destul de mult pentru a gasi piese care sa-ti taie rasuflarea. Asadar, rezerva-ti timp pentru a vizita cat mai multe astfel de magazine in apropierea casei tale.

La finalul turului, vei avea cu siguranta o lista scurta care va cuprinde toate articolele preferate pe care le-ai gasit in mica ta expeditie.

Nu uita sa vizitezi magazinele online, mai ales ca poti face acest lucru oricand si de oriunde. In plus, iti dam si un pont: poti achizitiona modele foarte frumoase de haine second hand pe evernisaj.

Selecteaza hainele tinand cont de criteriul igienei

In magazinele de haine second hand e foarte important sa urmaresti modul in care sunt intretinute, depozitate si expuse articolele vestimentare comercializate.

E drept ca in aceste locuri poti avea surpriza sa gasesti si haine noi, nepurtate - multe dintre ele, chiar cu eticheta originala - insa nu este exclus de asemenea nici sa gasesti haine care sunt murdare sau rupte. Igiena este, deci, un criteriu esential in functie de care trebuie sa iti alegi piesele vestimentare din cadrul second-hand-urilor.

Pentru a preveni eventualele riscuri, spala produsele cumparate inainte de a le purta sau de a le oferi.

Alege doar ce ti se potriveste

Gama de produse a magazinelor second-hand este variata si diversificata, motiv pentru care exista tentatia de a face cumparaturi din impuls, mai ales daca luam in considerare preturile mici ale articolelor din oferta.

Aceasta este o greseala care nu doar ca iti va aglomera dulapul, dar iti va goli si portofelul. Chiar daca sunt mai ieftine, nu inseamna ca trebuie sa cumperi haine la mana a doua daca nu ti se potrivesc. Alege, asadar, doar acele item-uri care te complimenteaza din punct de vedere al masurii, al stilului, al croiului si al culorii. Majoritatea magazinelor second-hand au cabine de proba, deci nu ezita sa probezi piesele de imbracaminte inainte sa le cumperi.

Nu uita sa treci pe la toate raioanele

Unul dintre motivele pentru care o multime de persoane prefera magazinele second hand este ca acestea sunt locuri pline de surprize. Nu stii niciodata ce camasa minunata poti gasi pe umerasele de la raionul pentru barbati si poate chiar ai noroc sa-ti gasesti o pereche de sneakersi la sectiunea dedicata copiilor.

O mare libertate pe care ti-o ofera cumparaturile din second-hand-uri este ca nu trebuie sa pleci de acasa cu o lista bine stabilita, ci din contra, e indicat sa pornesti la shopping „cu inima deschisa”. Nu uita, deci, sa vizitezi si celelalte sectiuni ale magazinelor, nu doar cele dedicate femeilor.

Inarmeaza-te cu rabdare si incepe sesiunea de cumparaturi! Poti lua cu tine o prietena care sa te consilieze in alegerea produselor care ti se potrivesc!

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului