Pentru ea

#utilizare #primer #baza de machiaj #utilizare primer

4 moduri istete in care poti folosi primerul

Primerul sau baza de machiaj este un produs esential pentru orice makeup reusit. El uniformizeaza nuanta tenului, confera stralucire, hidrateaza, ascunde micile imperfectiuni, ofera rezistenta si permite o aplicare mai usoara a fondului de ten. Inca nu ti-ai cumparat pana acum un primer? Atunci este bine sa stii ca, pe langa utilizarea lui clasica, exista si alte modalitati prin care poti profita de acest produs extraordinar.


1. Uniformizeaza si netezeste aspectul decolteului

Urmeaza sa porti o rochie decoltata, dar pielea nu este tocmai cea mai fina si mai catifelata? Nu-i nimic. Dupa exfolierea epidermei cu un scrub usor, aplica o cantitate mica de primer de la bust spre gat. Vei observa ca pielea dobandeste pe loc mai multa luminozitate, este mai neteda si mai placuta la atingere.


2. Catifeleaza buzele

Buzele se pot usca si crapa cu usurinta, mai ales vara, cand bate vantul si soarele este foarte puternic, si iarna, cand frigul isi pune amprenta pe ele. Daca nu ai un balsam de buze la indemana, scoate din trusa ta de machiaj primerul pentru fata. Rasfata-ti buzele cu el si vei vedea ca vor deveni mai moi si mai catifelate.


3. Trateaza acneea

Daca ai probleme cu acneea, un primer care contine acid salicilic va contribui la estomparea ei. Petele rosii, urmele de acnee, semnele inestetice, toate acestea pot fi tratate incet, incet cu primerul potrivit. Daca te hotarasti sa-l folosesti, este bine sa nu aplici niciun alt produs antiacneic, intrucat prea multe produse amestecate pot duce la aparitia iritatiilor si a inflamatiei.


4. Prelungeste rezistenta mascarei

Daca ai nimerit o mascara care se incapataneaza sa se usuce pe gene si sa se faca invizibila in timp record, incearca sa aplici putin primer inainte. Primerul formeaza un strat hidratant pe fire si va ajuta mascara sa imbrace mai bine genele. In plus, le va conferi si un plus de rezistenta.

Daca nu ai incredere ca primerul de fata poate face acest lucru, poti folosi un primer special pentru gene. In general, il gasesti in magazine sub forma de tub cu "mascara" alba.

Sursa foto: lovingyou.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare