Pentru ea

#remediu natural #preparate #ingrijire par #rozmarin

3 preparate cu rozmarin pentru ingrijirea parului

 

Stiai ca rozmarinul este un remediu excelent pentru parul tau? Il face sa para mai sanatos, mai, mai luminos si mai puternis.

Daca vrei sa-l folosesti pentru a-ti ingriji podoaba capilara iti poti prepara trei remedii pe care sa le aplici singura acasa.

Avantajele rozmarinului pentru ingrijirea parului

Alegerea rozmarinului pentru ingrijirea parului este una dintre cele mai bune optiuni, deoarece aceasta planta contribuie la sanatatea parului, stimuland cresterea. Rozmarinul ajuta si in cazul dermatitei, deoarece are proprietati antiseptice, vindecatoare si stimulatoare pentru scalp. In acest fel, usureaza si permite vindecarea ranilor.

Preparat cu rozmarin pentru ingrijirea parului

Pentru ca stii cat de benefic este rozmarinul pentru par, iata cum poti face diferite preparate care te vor ajuta sa ai un par frumos si sanatos:

1. Ulei de rozmarin

Uleiul de rozmarin este un produs care poate fi folosit pentru masaj la nivelul scalpului. Desi il poti cumpara din magazin, uleiul de rozmarin poate fi preparat si in casa.

Mod de preparare

Vei lua o planta de rozmarin si o vei pune intr-un recipient, pe care il vei umple cu ulei de masline. Amestecul trebuie tinut o luna intreaga intr-un loc intunecat si uscat. Dupa aceasta perioada, uleiul trebuie strecurat.

2. Apa de rozmarin

Un alt preparat care este mult mai usor de facut este apa de rozmarin, pe care o poti pulveriza pe par, dupa baie, pentru a-l descurca. Preparatul poate fi folosit si impotriva caderii parului si poate fi aplicata si pe scalp.

Mod de preparare

Fa o infuzie. Pune cateva ramuri de rozmarin in apa si las-o sa fiarba. Cand incepe sa dea in clocot, opreste focul si acopera vasul. Dupa ce se raceste, strecuara apa si pune-o intr-o sticla cu pulverizator.

3. Tonic de rozmarin

Pentru tonic vei avea nevoie de apa si ulei. Un amestec foarte puternic pentru parul tau. Acest tonic va oferi o senzatie placuta scalpului daca suferi de mancarime din cauza dermatitei. De asemenea, ajuta la cresterea parului si intareste radacina.

Mod de preparare

In aproximativ o jumatate de litru de apa fiarta, vei adauga 5 linguri de apa de rozmarin si 10 picaturi de ulei. Vei lasa amestecul sa se odihneasca, fara ca apa sa se raceasca complet. Apoi iti poti masa scalpul.

Aplicare constanta

Pentru a avea rezultatele dorite, este important sa folosesti preparatele in mod constant, pe langa sampoane, creme sau alte produse.

Si ar fi indicat sa incerci fiecare dintre preparate, pentru a sti care dintre ele ti se potrivesc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare