Pentru ea

#dorin negrau #designer roman #stil feminin #new york #colectie dorin negrau

Un designer roman face furori la New York. Iata cum arata creatiile lui Dorin Negrau

Elemente din portul traditional romanesc au trecut Oceanul. La Saptamana Modei de la New York, un celebru designer roman le-a aratat americanilor si lumii intregi ce inseamna portul mioritic, caruia i-a dat insa o forma avangardista.

Manechine purtand marame, tunici, fote si catrinte si celebrul clop cu pene de paun au defilat pe catwalk-ul de la Lincoln Center Pavillion. Tinutele fac parte din colectia "Brides'S - the story continues", inspirata din portul traditional romanesc din Transilvania.

Rochiile din sunt realizate din materiale vaporoase, in culori puternice. Taieturile sunt simple, insa sunt puse in valoare tocmai de broderiile inspirate din portul ardelenesc.

Probabil ca unul dintre elementele predominante ale colectiei l-a reprezentat braul cusut cu margele colorate, un element spectaculos menit sa dea vigoare si rafinament tinutelor.

Manechinele au purtat naframe in culori vii, asa cum e portul de sarbatoare al femeilor din satele Ardealului.

Cojocul a jucat si el un rol foarte important in greutatea data colectiei.

Tunicile accesorizate cu blana si catrintele combinate cu materiale precum tulul si dantela au creat un adevarat spectacol.

Rochia de mireasa a colectiei a fost si ea una in cel mai pur stil romanesc, din care, evident, nu a lipsit ia frumos brodata, salba de banuti, dar nici naframa. Aceasta din urma, realizata sub forma unui turban, a facut furori printre rusi, care, potrivit staff-ului lui Dorin Negrau, au si comandat nu mai putin de o mie de bucati.

Tinutele au fost accesorizate cu sandale cu toc inspirat din Coloana Infinitului a lui Brancusi pe care Dorin Negrau le-a realizat impreuna cu brandul Mineli.

Negrau pare ca a reusit cu succes sa impresioneze publicul. Nimic n-a mai ramas din colectie. Creatiile s-au vandut pana la ultima bucata imediat dupa prezentare.

Designerul considera ca tema principala care-l obsedeaza atunci cand se gandeste la o noua colectie tine de modul in care fiecare creatie a sa va schimba starea de spirit a celei ce o poarta, dar si a publicului sau lumii cu care se intersecteaza, scrie ziare.com.

Sursa foto: mbfashionweek.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului