Pentru ea

#burtica #brate subtiri #brate groase #solduri mari #sani mari #sani mici #trucuri vestimentare #camasi #vestimentare #trucuri #haine #camasa

Trucuri vestimentare in functie de silueta

Fiecare dintre noi are diferite complexe fizice de care se simte mai mult sau mai putin stanjenit. Exista insa mici trucuri prin care poti masca micile defecte, ca sa te simti mai bine in pielea ta.

Sanii mici sau prea mari, bratele groase ori o talie dreapta - toate acestea pot fi ascunse cu ajutorul unor trucuri vestimentare .

 

Volane si dantela, pentru sanii mici

Sanii mici pot fi evidentiati cu o bluza ori camasa cu volane, aplicatii decorative sau dantela. Cu ajutorul lor bustul tau va parea mai mare si mai generos.

La piese vestimentare de acest gen poti purta o pereche de pantaloni in carouri, o fusta conica sau una dreapta. De asemenea, peste camasa poti imbraca un sacou uni (intr-o singura culoare) sau o vesta care sa lase volanasele sa “respire”.

Evita bluzele, tricourile si camasile mulate, din strech, cu maneci trei sferturi – acestea iti vor accentua incheieturile slabe.

Corsetul, potrivit pentru sanii mari

Daca esti complexata de bustul tau generos poti crea oricand un truc care sa il estompeze. Opteaza pentru camasile gen corset, foarte cambrate pe talie, insa lejere in zona bustului. Un astfel de model iti va sublinia linia taliei, iar partea de sus va fi evidentiata frumos, intr-un mod subtil.

Poti accesoriza aceasta camasa cu o pereche de margele la baza gatului. De asemenea, in partea de jos poti opta pentru o pereche de pantaloni care sa urmareasca linia piciorului.

Evita camasile cu volane in zona bustului, camasile gen ie sau camasile largi si evazate – acestea iti pun silueta intr-o lumina proasta.

Bratele groase, „ascunse” sub manecile lungi

Acestea pot fi ascunse cu ajutorul manecilor lungi, drepte sau evazate, despicate in dreptul incheieturii.

Poti purta la o astfel de camasa, o fusta trapez ori o pereche de jeansi.

Evita camasile cu maneci trei sfeturi, mansetele fixe pe incheietura mainii, manecile mulate, incretituri si volane. Acestea vor amplifica aspectul de maini groase.

 

Bratele subtiri, accesorizate cu bijuterii fine

Daca ti se pare ca bratele tale sunt prea subtiri, opteaza pentru camasi cu manecile evazate, ample, bufante sau cu volane in dreptul incheieturii.

In partea de jos poti purta o fusta dreapta sau o pereche de pantaloni drepti, poate usor evazati, dar fara sa fie mulati.

Evita manecile mulate, dar mai ales bratarile mari, fixe si inelele masive – acestea nu vor face decat sa arate cat de slabe par bratele tale comparativ cu bijuteriile. Te poti accesoriza insa cu bijuterii fine, de dimensiuni reduse.

Cum sa ai o talie mai subtire

O burtica proeminenta poate fi ascunsa cu ajutorul camasilor si bluzelor gen baby doll, de in ori bumbac. Acestea iti vor accentua bustul si vor camumfla zona abdominala.

Te poti imbraca in pantaloni si fuste lejere, cu fermoar lateral, care sa se inchida cu usurinta si care sa “cada” intr-un mod natural pe soldurile tale.

Evita tricourile stramte, scurte, pantalonii stramti pe solduri care creaza un aspect neplacut, mai ales cand te asezi si evita pantalonii cu buzunare in fata.

Talia dreapta, conturata cu un cordon chic

Talia dreapta poate fi ascunsa cu ajutorul unei camasi petrecute ori a unor bluze cu imprimeuri, care sa creeze iluzii optice si sa ascunda micul tau “defect”.

Asorteaza acest gen de camasa cu o fusta dreapta ori pantaloni drepti. Pentru un impact mai mare, poti purta si un sacou cu cordon colorat in talie sau cu detalii militaresti ori o geaca de blugi scurta.

Evita camasile mulate, drepte, lungi si intr-o singura culoare pentru ca iti vor evidentia si mai mult defectul pe care tu vrei de fapt sa il ascunzi.

 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare