Pentru ea

#stil #marinaresc #dungi

Trend alert: stilul marinaresc

Stilul marinaresc este simplu, amuzant, dinamic si non-conformist. Acest trend imbina cu succes piese vestimentare care merg foarte bine indiferent de tendintele sezoniere.

Celebrul tricou frantuzesc in dungi sau „la mariniere” cum i se mai spune, are aceasta capacitate de a fi intotdeauna la moda cand vine vorba de stil, iar vara lui 2010 nu face exceptie.

Astfel, anul acesta stilul marinaresc revine, insa intr-o forma mai clasica menita sa dea o alura chic garderobei tale.

Cea care a descoperit prima „la mariniere” a fost Coco Chanel. Insa de atunci, designerii podiumului international au creat proprile lor versiuni ale stilului. Astfel, Givenchy de exemplu a realizat o serie de jackete in dungi pentru colectia primavara/ vara 2010 .

In 1917, Coco Chanel a realizat primul tricoul „mariniere” in moda feminina si l-a introdus in magazinul ei din Deauville , France. De atunci, aceasta piesa vestimentara nu s-a mai demodat. Femeile din intreaga lume au adoptat acest look iconic si designerii au inceput sa recreeze dungile care il caracterizeaza in diferite forme pentru colectiile lor, transformand stilul „mariniere” intr-unul dintre cele mai importante trenduri din industria modei.www.nymag.com

 

Cum sa porti dungile marinaresti?

 

Chiar daca sunt cateva reguli pe care trebuie neaparat sa le urmezi, cand adopti acest stil, in general poti sa te joci cu nuantele,accesoriile si alte detalii vestimentare, pentru a crea un stil unic personal. Tine minte insa ca, dungile orizontale reprezinta elementul special care diferentieaza intotdeauna acest trend de celalalte.

La originii, tricoul „mariniere” avea inscriptionate dungi albastre pe un fundal alb. De-a lungul timpului insa, culoriile au devenit mai variate, de la negru si rosu la negru cu alb si s.a.m.d.

Avantajul stilul marinaresc este ca poate creea o alura androgina, feminina sau masculina in functie de preferintele individuale.

• General vorbind, un tricou marinaresc se potriveste de minune cu o pereche de blugi.  Astfel opteaza pentru o pereche de jeansi slim prespalati, balerini, sandale gladiator sau tenisi si asorteaza-i cu un tricou marinaresc. Accesorizeaza-ti tinuta cu o geanta vintage si o pereche de ochelari de soare. Pentru un plus de glamour foloseste un ruj rosu aprins si machiajul smokey eyes.
• Pentru un look rock, poarta un tricou marinaresc cu o pereche de pantaloni scurti din denim si cizme din cauciuc colorate. In loc de cizme poti sa optezi pentru o pereche de pantofi Oxford cu toc. Adauga si o geanta de umar si tocmai ai creat un look cool potrivit pentru orice ocazie.www.asos.com
• Pentru un look mai masculin, poarta tricoul marinaresc cu blugii – boyfriend sau cu o pereche de jeansi skinny in culori inchise. Accesorizeaza tinuta cu o palarie din rafie impletita.
• Daca esti genul mai girlish si doresti sa realizezi un look romantic, o fusta navy din sifon va completa de minune stilul tau. Incearca fusta mini, tocurile cui si ochelarii de soare retro.
• Pentru un look mai casual, dar in acelasi timp sexy, poarta „mariniere” cu dungi rosii, o pereche de blugi si saboti cu toc inalt. Nu uita sa accesorizezi totul cu o geanta de umar.
• Look-ul clasic, mai elegant il realizezi asortand tricoul tau marinaresc cu o pereche de pantaloni trei sferturi si pantofi Oxford. Poti merge si pe varianta pantalonilor clasici albi.
• Pentru o seara in oras poti asorta tricoul marinaresc cu un blazer, o pereche de jeansi si tocuri inalte. Daca te incanta mai mult ideea unui stil glamour, incearca rochia in dungi marinaresti pe care sa o asortezi cu o geanta colorata si tocuri inalte.
• Daca este putin mai lunga, o bluza marinareasca merge de minune si cu o pereche de colanti.
• Pentru a capata o maniera „mariniere” autentica, asorteaza o bluza marinareasca cu o pereche de jeansi, sandale gladiator si o esarfa prinsa in par.

Tinand cont de faptul ca este o piesa vestimentara clasica, nu ezita sa te joci si sa fii indrazneata. Incearca diferite combinatii, cum ar fi mixul de dungi marinaresti cu alte print-uri. Adauga cateva buline si accesorii in vederea completarii look-ului tau marinaresc.

www.asos.com

 

Tips & Tricks

 

• Daca doresti sa ramai la stilul marinaresc original, alege doar dungile albastre pe un fundal alb
• Ai grija sa nu porti mai mult de o singura piesa vestimentara „mariniere” in acelasi timp
• Bluzele cu dungi marinaresti arata foarte bine in combinatie cu o pereche de pantaloni albi sau o fusta dintr-un material usor si fluid
• O geanta in stilul marinaresc poate fi usor asortata cu o centura in dungi, o esarfa sau o pereche de balerini in acelasi trend
• Pentru un look de weekend, poti sa combini un tricou marinaresc cu pantaloni scurti si tenisi
• Daca vrei sa capeti un look mai senzual, alege un top „mariniere” care sa cada de pe umeriwww.motelrocks.co.uk
 

 

Foto : www.fashionpolice.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare