Pentru ea

#machiaj #make-up #tinuta #interviu #job #loc de munca

Tinuta si machiajul pentru interviu

O femeie ingrijita are mai multe sanse de reusita, in orice domeniu, decat o femeie care nu pune deloc pret pe aspectul fizic, releva statisticile. Chiar daca esti foarte buna in ceea ce faci, nu inseamna ca te poti duce la un interviu de angajare exact asa cum te-ai ridicat din pat.

Este indicat sa arati impecabil, indiferent de natura jobului, iar daca este vorba de un loc de munca in care vei avea contact cu publicul, cu atat mai mult trebuie sa pui pret pe aspectul tau fizic. Orice reprezentat al firmei este vazut ca o imagine a acesteia, iar pentru angajator conteaza acest lucru.

Asadar, in momentul in care esti chemata la un interviu, trebuie sa te gandesti foarte bine la modul in care te vei prezenta. Este indicat sa adopti un machiaj natural, in nuante cat mai aproape de culoarea pielii tale si sa te imbraci adecvat pentru a face o impresie buna. Secretul este sa arati profesional.

Cum sa te machiezi

Anumite femei considera ca machiajul nu este potrivit pentru a merge la interviu deoarece cred ca nu inspira seriozitate, in timp ce altele folosesc in exces produse cosmetice, pentru a parea mai sofisticate. Alege o solutie de mijloc: un machiaj simplu, care sa iti ofere incredere si rafinament.

Machiajul de baza

In primul rand, este indicat sa folosesti o crema hidratanta peste care sa aplici fondul de ten. Acesta trebuie sa fie intr-o cantitate cat mai mica, mai ales ca este vorba de un machiaj natural , de zi. Intinde bine fondul de ten, pentru a evita efectul de masca si acopera toate imperfectiunile.

Pentru ca machiajul sa reziste intreaga zi, aplica la final o pudra transparenta care sa il fixeze. Evita fondul de ten sau pudra cu particule stralucitoare, potrivite mai degraba pentru o petrecere. Tenul trebuie sa fie mat si cu un aspect cat mai natural.

Machiajul ochilor

Nu uita ca fondul de ten trebuie sa fie intins si in jurul ochilor, dupa care trebuie sa aplici putin anticearcan (daca este cazul). Daca ai impresia ca esti prea palida, poti apela la fardul de pleoape. Este indicat ca acesta sa fie in nuante de crem, bej, maron sau alb, asortat cu vestimentatia. Evita cu orice pret fardurile sidefate si indreapta-te catre cele mate.

Machiajul obrajilor

Atata vreme cat fardul de obraz este dat in cantitati reduse, nuanta acestuia nu are nicio importanta. Trebuie doar ca acesta sa iti puna in evidenta linia pometilor si sa iti evidentieze trasaturile. Si in cazul blush-ului trebuie sa te feresti de particule sclipitoare si sa alegi o varianta fara sidef.

Machiajul buzelor

Cand vorbim de o prima impresie si mai ales de un interviu, vorbim de transparenta si naturalete, iar daca in trusa ta de farduri se afla doar rujuri rosii, rujuri sidefate, cu sclipici sau luciuri de buze, este cazul sa mergi la cumparaturi. Opteaza pentru nuante cat mai pale, cat mai apropiate de nuanta naturala a buzelor tale. Acestea trebuie sa para doar hidratate, usor colorate.

Cum sa te imbraci

Pentru ca machiajul completeaza tinuta, iata cateva sugestii pentru o tinuta potrivita pentru un interviu.

In primul rand, tinuta ta trebuie sa fie in ton cu jobul pe care vrei sa il obtii. Daca insa nu ai foarte multe detalii despre rigorile acelei firme, atunci tinuta clasica este cea mai recomandata. Nu este obligatoriu sa porti negru, poti alege nuante de gri, bej sau crem. Tinuta trebuie sa fie impecabila, asa ca ai grija ca materialele sa nu aiba scame, pete sau sa fie sifonate.

"Este exclus sa apari cu o tinuta tipatoare la un post de vanzator de servicii financiare sau pentru un post de asistent magazin la o companie care vinde produse Nike si sa apari imbracat in Puma", spune Mihaela Stroe, General Manager, Acta Nonverbal pentru Cotidianul.

Un lucru care poate distrage atentia intervievatorului de la ceea ce spui sunt accesoriile. Evita cerceii, bratarile sau lanturile care fac zgomot, stralucesc si atrag atentia intr-un mod neplacut. In codul bunelor mainere este specificat faptul ca nu este indicat sa porti mai mult de 13 accesorii, iar aici intra bijuteriile, nasturii, esarfa sau cureaua. Alege modele discrete si poarta numai ce este necesar: un ceas, cerceii si un inel (verigheta).

"Iti place sau nu, oamenii sunt judecati dupa tinuta, asa ca imbraca-te ca un profesionist. Daca te imbraci prea formal, poti parea scortos, iar daca te imbraci sport, intervievatorul va crede ca nu iei in serios interviul", spune Ana Giurca, Development Manager, Catalyst Solutions, pentru Cotidianul.

Conform statisticilor, 70% din mesajul pe care il transmiti, este exclusiv vizual. Asadar ai grija ca prin aspectul tau sa il convingi pe angajator ca esti o persoana serioasa, de incredere.

Tipsuri

Manichiura trebuie sa fie impecabila. Indicat ar fi ca unghiile sa fie date cu un lac incolor, in niciun caz pentru o nuanta tipatoare. O alternativa buna este varianta „french”.

Alege un parfum discret, pulverizat in cantitate mica. Opteaza mai degraba pentru note florale, decat pentru miresme dulci, obsedante.

Parul trebuie sa fie curat, aranjat si vopsit daca este cazul (evita sa apari la un interviu cu 5 cm de radacini nevopsite)

Asorteaza pantofii cu imbracamintea. Retine ca negrul nu da niciodata gres. Alege o pereche de pantofi simpli, cu un bot rotund si cu un toc de maximum cinci cm.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului