Sex

Sex sanatos pentru o viata lunga

Oamenii de stiinta au demonstrat ca exista o stransa legatura intre activitatea sexuala si speranta de viata . Unul din beneficiile mentinerii vietii sexuale active poate fi asocierea acesteia cu riscul mai scazut a atacurilor de cord , despre care cercetatorii spun ca are stransa legatura cu eliberarea hormonului DHEA (dehidroepiandrosteronul- hormon produs de glandele suprarenale ) in timpul orgasmului. Testosteronul, hormonul care stimuleaza dorinta sexuala atat la femei cat si la barbati ajuta la reducerea riscului atacului de cord. Activitatea sexuala contribuie la mentinerea formei fizice, ajutand la pierderea caloriilor si micsorarii stratului de grasime. Tot in urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca sexul ajuta la imbunatatirea functiei imunitare a organismului. Studiile au arata ca activitatea sexuala reduce durerile cronice de spate, anxietatea si durerile de cap. Pe langa benefiicile pe care le are asupra sanatatii fizice, o viata sexuala activa prelungeste viata cu cativa ani si mai mult decat atata adauga calitatea acestei perioade. Alte efecte benefice ale activitatii sexuale se resimt spre exemplu asupra somnului si a timpului de relaxare si odihna: sexul ne ajuta sa dormin mai bine si sa ne simtim in forma si relaxati, toate acestea datorita eliberarii de endorfine si hormoni care se elibereaza in timpul actului sexual.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului