Pentru ea

#sirena #stil #trend #haine #tendinte 2012 #tendinte haine 2012

Sirena, inspiratia de top a tendintelor in 2012

Povestile legendare Walt Disney au transformat scoicile, perlele si creaturile marine in personaje fascinante. In 2012, industria de moda isi revendica aceasta sursa pretioasa de inspiratie si o aseaza in topul preferintelor vestimentare pentru anul in curs. Gratie colectiilor Chanel si creatiilor uimitoare propuse de Givenchy , trendul devine mai proaspat, mai curat si mai sexy pentru primavara.

Imaginea idilica a sirenei a fost intai un element dominant al fanteziilor din copilarie, apoi s-a maturizat intr-un vis adolescentin si a ajuns sa cucereasca geniul creativ al marilor creatori de moda ai lumii. Tendintele primaverii 2012 vin din adancuri, tocmai de pe fundul oceanului, asteptand sa le adaptezi cu stil tinutelor tale.

Chanel

Intreaga industrie de moda a fost cutremurata de surpriza de proportii pregatita de Chanel pentru colectia dedicata primaverii 2012. Chiar daca rochiile tip sirena in nuante imposibil de ignorat si-au facut loc pe podium si in anii trecuti, Chanel aduce in prim-plan un cocktail incarcat de rafinament si originalitate : perlele, dantela si volanele asezate laolalta respecta o linie cromatica proaspata, pe care o regasim in mediul subacvatic.

Givenchy

Colectia pentru primavara anului 2012, adusa in fata iubitorilor de moda de Givenchy, a fost fara cusur, puternica si reprezentativa pentru imaginea unei sirene moderne: silueta subtire, parul lung, lasat sa se unduiasca pe umeri si machiaj al ochilor in nuante metalice. Punctele de inspiratie principale au fost rechinii si alte animale submarine, care au conturat forma unor pantaloni perfect mulati pe trup si fuste mini, deasupra genunchiului.



Foto: fashionising.com

Elementele-cheie ale trendului sirenei

Aspectul comun al celor doua colectii de lux este abilitatea de a distruge orice cliseu legat de trendul oceanului si al sirenei, conferind totodata un aer modern si compatibil cu celelalte influente ale sezonului cald din anul 2012.

Paleta cromatica este curata, moderna, datorita abundentei nuantelor de crem, bleu senin si tonuri metalice stralucitoare.

Pe langa impactul motivului marin asupra pieselor vestimentare, in 2012 se anunta o popularitate crescuta a trendului sirenei si in materie de coafura si machiaj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului