Pentru ea

#papuci de evitat #papuci sanatosi #papuci de casa #papuci

Porti papuci de plastic? De ce sa renunti la ei si cu ce ii poti inlocui

Sunt ieftini, colorati si numai buni de purtat prin casa. Cel putin asta considera multe dintre persoanele care ii poarta zilnic fara sa stie la ce pericole se expun.

Desi in prima faza, papucii de plastic pot parea o achizitie buna, cercetatorii au descoperit ca sunt periculosi pentru sanatate. Studiile realizate in Germania, au aratat ca aceste sandale de interior sunt confectionate dintr-un material cancerigen.

La realizarea studiului, oamenii de stiinta au selectat 10 perechi de sandale saboti produse de cel mai bun brand de pe piata si apoi le-au analizat intr-un laborator. Rezultatele descoperite sunt de-a dreptul socante. Aproape 60% din acesti saboti au in componenta lor hicrocarburi policiclice aromatice, care, odata ajunsein corp pot provoca mutatii la nivelul celulelor, rezultand cancerul.

Hidrocarburile aromatice policiclice (HAP sau PAH, prescurtarea din engleza), cunoscute si ca hidrocarburi aromatice polinucleare, sunt hidrocarburi compuse din cel putin doua nuclee aromatice condensate, care nu contin heteroatomi sau care au substituenti. Naftalina este cel mai simplu exemplu de HAP. Aceste arene polinucleare se gasesc in uleiuri, carbuni si gudroane, si sunt adesea produsi secundari rezulti la arderea combustibililor, scrie realitatea.net.

Cu ce ii poti inlocui

Papucii din plastic, pot fi inlcouiti cu papauci confectionati din materiale textile. Poti opta pentru modele simple, care sunt accesibile oricarui buzunar sau poti alege papuci sub forma de animale, care nu numai ca te incalzesc pe timp de iarna, insa iti dau si o stare de bine.

Pe timp de vara ii poti inlocui cu papuci clasici, confectionati din burete si/sau materiale textile. Pentru curte poti utiliza clasicii papuci de plaja.

Sursa foto principala: topremediinaturiste.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului