Pentru ea

#ingreijire par #coafare par subtire # intretinere par subtire #par subtire #greseli

Par subtire? Iata ce greseli trebuie sa eviti!

Parul subtire nu este chiar usor de intretinut. Se coafeaza destul de greu, iar tunsorile trebuie alese cu grija, la fel si produsele de ingrijire. Iata care sunt greselile de styling pe care trebuie sa le eviti daca ai parul delicat:

Coafarea fara masca protectoare

Ti s-ar putea parea ca parul tau, si asa firav si fara energie, nu ar mai trebui "stresat" cu produse de ingrijire. Gresit! Stilistii recomanda chiar folosirea regulata a produselor destinate ingrijirii parului subtire. E vorba aici de spray-uri pe baza de panthenol, provitamina B5 sau keratina, care ii confera podoabei capilare forta si stralucire. Uscatorul de par, placa sau ondulatorul iti vor deteriora parul daca nu ii aplici mai intai o masca protectoare.

Dusurile prea fierbinti

Apa mult prea fierbinte, oricat de bine ai suporta-o pe piele, nu este un aliat al parului subtire, ci din contra. Atunci cand e prea calda, apa deshidrateaza firul de par, facandu-ti podoaba capilara sa arate si mai firav. Asadar, coboara cu cateva grade temperatura atunci cand te speli pe cap si nu vei mai ramane cu un pumn de fire de par in mana de fiecare data cand il perii.

Parul mult prea strans

Daca ai parul subtire si putin, nu vei arata prea bine cu el strans intr-un coc balerina sau intr-o coada de cal. De fapt, vei arata mai degraba de parca ai fi cheala. Mai mult, aceasta coafura va produce tensiune la nivelul foliculilor de par, car pot ceda. Daca vrei fruntea libera, atunci opteaza pentru o panglica sau o bentita cu care sa iti ridici putin parul.

Ca sa ii dai un plus de volum, aduna-ti tot parul intr-o parte si usuca-l de la radacina spre varfuri. Foloseste cea mai mica viteza a feonului. Pulverizeaza doar putin fixativ si intotdeauna de jos in sus, pentru a nu ingreuna firele, iar coafura sa se lase.

Atingerile repetate

Atunci cand ai emotii, esti stresata sau nervoasa ai tendinta sa iti treci incontinuu mainile prin par. Insa acest lucru nu este nicidecum benefic pentru podoaba ta capilara, si asa vaduvita de forta si de volum. Practic, toate uleiurile de pe palme si degete ajung in par, ingreunandu-l si deteriorandu-l.

Sursa foto: direct-hairstyles.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare