Pentru ea

#papuci periculosi #papuci de casa #modele papuci #papuci de plaja #papuci #cancer

Papucii pe care nu trebuie sa-i porti niciodata! Materialul din care sunt fabricati este cancerigen

Papucii Crocs sunt atractivi datorita culorilor vibrante. Sunt in trend in sezonul estival si multe persoane aleg sa ii poarte in curte, in balcon, sau chiar in casa, fara sa stie la ce pericole se supun. Un alt motiv pentru care acesti papuci sunt atat de populari este pretul acestora, care este accesibil oricui.

Desi par a fi o achizitie buna, acestia pot duce la aparitia cancerului. Cercetatorii au descoperit in timpul unui studiu realizat in Germania ca acestia sunt confectionati dintr-un material cancerigen.

La realizarea studiului, oamenii de stiinta au selectat 10 perechi de sandale saboti produse de cel mai bun brand de pe piata si apoi le-au analizat intr-un laborator. Rezultatele descoperite sunt de-a dreptul socante. Aproape 60% din acesti saboti au in componenta lor hicrocarburi policiclice aromatice, care, odata ajunse in corp pot provoca mutatii la nivelul celulelor, rezultand cancerul.

Hidrocarburile aromatice policiclice (HAP sau PAH, prescurtarea din engleza), cunoscute si ca hidrocarburi aromatice polinucleare, sunt hidrocarburi compuse din cel putin doua nuclee aromatice condensate, care nu contin heteroatomi sau care au substituenti. Naftalina este cel mai simplu exemplu de HAP. Aceste arene polinucleare se gasesc in uleiuri, carbuni si gudroane, si sunt adesea produsi secundari folositi la arderea combustibililor, scrie realitatea.net.

Cu ce poti inlocui acesti papuci

Opteaza pentru papuci din fibre naturale sau chiar piele. Pentru plaja poti opta pentru papici cat mai comozi. Asigura-te insa ca sunt papuci de calitate ce nu sunt confectionati din materiale plastice.

Sursa foto: eastside.ro, dear.ro

In timpul iernii poti opta pentru papucii din plus, care imbraca intregul picior. In plus acesti papuci sunt foarte haiosi, fiind perfecti pentru intreaga familie.

Sursa foto: kubu.ro

Sursa foto principala: ohmymag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului