Pentru ea

#moda #stil feminin #moda online

Moda este online, chiar daca se poarta offline

Moda este online si nimeni nu mai poate contesta aceasta afirmatie. Suntem cu totii pusi in fata unei realitati la care in urma cu vreun deceniu nici nu puteam visa. Este suficient un click in motoarele de cautare si invazia de rezultate ne fura ochii... si cam atat... ca preturile sunt toate la vedere, detaliate, nu ca in unele magazine de moda veche in care etichetele sunt universale, la fel ca preturile.

Reteaua de internet este plina-ochi de oferte care mai de care mai conveniente, mai promitatoare, mai atragatoare... ba reduceri de pret, ba transport gratuit. Poti gasi chiar si piese unicat, purtand logo-ul unor designer-i mai mult sau mai putin cunoscuti, insa la care in mod normal doar cu greu ai putea avea acces. Iar daca le gasesti pe vreun raft, cu siguranta ca ”scorurile” te fac sa parasesti in marsarier magazinul, tematoare ca nu cumva sa apelezi la cardul de credit.

Aceasta realitate virtuala, se pare ca ne-a cuprins pe toti si mai ales pe toate. Ne este aproape imposibil sa navigam in libertate pe de-a lungul si de-a latul internetului fara sa ne ”pice ochii” macar pe-un magazin de haine online.

Sa luam un exemplu cat se poate de elocvent. Poate ca visul tau este sa-ti imbogatesti sifonierul cu o piesa de imbracaminte surprinzatoare, sa spunem o tinuta sexy, poate o rochita. Si tinand cont de personalitatea ta dominanta, te-ai simti prost sa o mai regasesti pe jumatate dintre prietenele tale. Pentru ca tu esti de fapt cea care dicteaza tendintele, esti liderul din grupul tau. Sau vrei sa le dai de inteles celorlalte ”rivale” ca tu detii comanda in materie de fashion, de bun-gust, de simt estetic si de originalitate.

Spuneam ca tinta ta sunt cele mai incantatoare rochii sexy si esti nu doar o fashionista convinsa, ci si o internauta inraita, care nu pierde ocazia sa dea o raita prin toate magazinele online mai vechi sau mai noi, aparute pe web. Tot ce ai de facut pentru a-ti armoniza ambele aptitudini, este sa te lasi pe mana celui mai popular motor de cautare, ”The Big Google”.

Pornind de la cuvintele cheie, adica tinuta care te intereseaza, in mai putin de o secunda, ”The Big G” te va rasplati cu mii de rezultate. Si stand frumos la birou sau cu tableta in brate, te poti rasfata navigand printre rafturi si brand-uri dupa bunul plac. Ajutandu-te doar de mouse, poti compara linistita preturile, marimile, modelele si magazinele.

De obicei, fie pe forumuri, fie in grupurile retelelor de socializare la moda si ele, poti participa la discutii vis-a-vis de un anumit model sau brand, de care esti interesata. Sau poate gasesti review-urile unor fashioniste care au testat produsele si tinutele ”in cauza”, inaintea ta. Parerile si opiniile care circula pe net ar trebui sa te convinga, intrucat obiectivitatea lor inlocuieste invidia asa-ziselor prietene ce te indeamana mai degraba sa-ti achizitionezi obiectul vestimentar care-ti ascunde calitatile.

E grozav sa poti face o achizitie fara sa fii preocupata nici macar un moment de isteria cozilor de la case, ori de neindemanarea vreunei vanzatoare aterizata din greseala intr-un magazin vestimentar ”mai rasarit”. E minunat sa nu fii limitata de orarul de weekend ori de sarbatorile legale care par sa soseasca tocmai cand esti in criza de timp si pe fuga sa-ti gasesti tinuta ”castigatoare” pentru majoratul sau nunta celei mai bune prietene.

Insa motivul ”suprem” ce te indeamana sa nu renunti nicicand la magazinele de haine online, consta in accesul nelimitat oriunde pe web. Poti alege magazinele romanesti la fel de bine ca cele din strainatate. Poti beneficia de gratuitati in privinta transportului, ”moda” ce se practica atunci cand achizitia ta depaseste o anumita valoare. Sau poti profita de reduceri substantiale de preturi, sau de promotii ale unor designer-i la inceput de cariera care vor sa ”sparga gheata” cu niste preturi colosal de... scazute.

Poate ca inca nu esti convinsa, poate ca inca tanjesti la atingerea materialelor si la cabinele de proba. Insa daca e sa te gandesti la drumurile efectiv strabatute de la un mall la altul, la alergatura pe scarile rulante si la ”bataia” pe ultima bucata disponibila, cu siguranta ca vei alege o seara linistita de shopping online.

Iar daca tot vei avea indoieli, poti foarte bine sa-ti reiei cursa nebuna la mall-ul cel mai apropiat de tine in cautarea unor hainute pe care le-ai vazut candva intr-un magazin online si la care te vei reintoarce. Si atunci imi vei da dreptate ca moda este online, chiar daca se poarta offline.

Publicitate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului