Pentru ea

#lenjerie intima #bikini #tanga #stil feminin #lenjerie #isotie

Istoria lenjeriei intime in imagini: cum s-a ajuns la tanga si bikini!

O postura dreapta, modificarea formelor sau motivele de igiena au reprezentat criteriile pe baza carora au fost create initial lenjeriile intime pentru femei. De la pantalonii bufanti din anii 1800 si pana la lenjeria tanga din prezent, lenjeria de corp a cunoscut o adevarata evolutie de-a lungul timpului.


1890

Lenjeria intima din 1890 avea rolul de a ascunde zonele intime si a le proteja. In acea perioada se purtau pantalonii bufanti sau indispensabilii, cum mai erau numiti, si corsetele foarte stranse. In niciun caz femeile nu aveau voie sa se afiseze public imbracate in lenjeria intima, asa cum se intampla in prezent.


1920

In 1920, dorinta femeilor era sa aiba o silueta androgina. Pentru a-si modela formele, doamnele purtau rochii stranse pe corp (slinky), extrem se sexy pentru acea perioada.


1930

Incepand cu anul 1930, producatorii au inceput sa confectioneze lenjerie intima mai lejera, ceea ce presupunea purtarea unor neglijeuri usor evazate.


1940

Formele frumoasei Marlyin Monroe au putut fi admirate intr-o reclama la lenjeria intima din anul 1945. In acea perioada, reclamele erau pictate.



In 1947, Christian Dior a revolutionat moda feminina si a lansat lenjeria intima care sa modeleze, in forma de clepsidra, corpul femeilor voluptoase. Pentru a obtine o talie de viespe, femeile purtau un corset foarte strans, pe care erau prinse clipsuri pentru a tine ciorapii.


1950

Anii '50 au fost plini de farmec in ceea priveste lenjeria intima. Modelele create in acea perioada sunt folosite inca si astazi.


1960

In istoria lenjeriei intime, anii '60 au reprezentat o evolutie in moda feminina. Atunci apar primele sutiene "moderne". Modelele de atunci seamana cu ceea ce se confectioneaza si astazi.


1970

In anii '70, au inceput sa apara lenjerii de corp cat mai sexy si provocatoare. Matasea si dantela, considerate tesaturi de lux, au fost folosite pentru confectionarea lenjeriei intime.


1980

In 1980, apar lenjeriile tanga si body-urile cat mai complexe. Cher si Madonna au fost printre vedetele care au dat tonul acestei tendinte.


2008

In 2008, revine moda corsetelor care sa formeze o talie de viespe. Astfel, corsetele, ciorapii si jartierele revin in garderoba femeilor.



Brandul american Victoria Secret's este cel mai mare producator de lenjerie intima din lume. In spectacolele de pe podiumuri pot fi admirate modele precum Miranda Kerr sau Heidi Klum, purtand modele de lenjerie spectaculoase



Sursa foto: derwesten.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare