Pentru ea

#ie #ii #stil feminin #iiana

Iata cum poti purta o tinuta de inspiratie folk

Traditia este cea care sta, intotdeauna, la baza modernitatii. Si acest lucru este valabil mai ales cand vine vorba de fashion. Iar impatimitele de moda stiu bine acest lucru! Ce iubitoare de stil nu are in garderoba cel putin o ie, acea “little black dress” a portului nostru traditional?

 

Si daca tot vorbim de traditie, v-ati gandit vreodata cat de usor sunt de purtat piesele inspirate de portul traditional? Noi am discutat cu stilistii de la IIANA, magazine online de creatii vestimentare entice si neoetnice, si am creionat pentru tine cateva idei de tinute folk care te vor scoate din anonimat si care te vor ajuta sa ai un stil cu totul si cu totul deosebit.

IIANA a luat nastere nu doar din pasiunea pentru traditie ci si din dorinta de a raspunde nevoii femeilor de a purta creatii deosebite, cu un touch traditional reinterpretat pentru a se integra perfect in realitatea zilelor noastre.

Ia noastra draga, in tinuta de zi cu zi

Cu siguranta, pentru orice femeie, blugii sunt piesa vestimentara cea mai la indemana, cea mai usor de purtat. Insa acestia pot parea anonimi, iar pentru a evita acest lucru jeansii pot fi foarte usor purtati cu o camasa de inspiratie traditionala.

Un astfel de exemplu este camasa Etno Schilereasca IIANA. Aceasta este inspirata din portul popular oltenesc, creat de Dinca Schileru in jurul anilor 1900. Caracteristica portului schileresc este platca si manseta cu motive florale si geometrice multicolore. Camasa etno schilereasca este din viscoza cu platca si mansete late din jacqard etnic tesut, mansetele late sunt dublate cu viscoza pe interior si se inchid cu fermoar ascuns. Camasa etno schilereasca poate fi integrata cu succes intr-o tinuta relaxata de zi, cu jeans, la birou sau chiar la o iesire in oras cu prietenele.

Insa o tinuta de zi cu zi, cu jeansi sau pantaloni casual, poate fi usor creata si cu o ie traditionala. Un astfel de model este camasa traditionala cu maneca lunga altita alba. Partea din fata a camasii este brodata manual prin repetarea acelorasi elemente existente pe maneci, iar cusatura manuala este realizata prin numararea firelor tesaturii. Motivele broderiei sunt inspirate din natura, motive geometrice complexe si motive florale. Desi ia are o croiala dreapta, prin plasarea elementelor decorative in campuri bine delimitate, acestea subliniaza liniile corpului conferind camasii femeiesti un caracter sculptural. Prin croiala si prin broderia armonioasa ia se impune ca o realizare eminenta a geniului creator popular din tara noastra. Aceasta poate fi foarte usor integrate intr-o tinuta cu jeansi, insa merge de minune si cu o fusta simpla, eleganta sau casual.

Rochii de inspiratie folk, pentru o tinuta aparte

Motivele traditionale romanesti se pot regasi insa intr-o multitudine de piese si croieli. Chiar daca nu alegi in mod special sa porti o ie, in mod cert o tinuta cu touch popular te va scoate din anonimat si te va face remarcata. Un astfel de exemplu este rochia Hippie, din noua colecție de primavara. Acest model este croit astfel incat sa te simti confortabil. In acelasi timp, imprimeul materialului are la baza traditia romaneasca si nu poate fi gasit in alte piese de vestimentatie.

O rochie de inspirație tradițională care te va scoate din anonimat mai ales într-o seară specială este Rochia cu corset brodat. Rochie midi, conica, aceasta este o interpretare feminina a corsetului de demult care marcheaza si totodata subtiaza talia. Rochia are o croiala cambrata, usor conica se inchide cu fermoar ascuns pe spate, iar corsetul din dantela brodata florala este inserat in rochie. Designul feminin al corsetului este completat de liniile care marcheaza talia si pieptul.

Sacouri si veste deosebite? Nicio problema!

Cu totii stim ca portul traditional a inclus si veste sau sacouri si sumane cu modele cu totul si cu totul rafinate. IIANA a preluat din toate acestea cate putin si a creat o serie de sacouri, pardesie si veste foarte versatile si deosebite.

Un astfel de model este Jacheta IIANA Folk. Jacheta este din catifea de bumbac imbinata cu brocart floral tesut, are o croiala dreapta, usoar cambrata pe spate, este captusita si se inchide parte peste parte cu patru capse magnetice. Brocartul floral tesut, pe care il regasim pe fata si la mansetele late are un mixt de nuante de rosu, roz si bleumarin, care se potrivesc in orice perioada a zilei la o tinuta relaxata cu jeans, dar care nu va trece neobservata datorita jachetei "statement" folk.

De asemenea, daca vrei sa ai o tinuta de primavera, poti opta si pentru o vesta cum este Vesta Etno Pasiune. Din jacqard etnic cu ciucuri si franjuri rosii, aceasta are o linie dreapta, este croita din 12 piese perfect imbinate intre ele pentru a forma jocul spectaculos al dungilor, pe umeri are ciucuri rosii iar pe fata, pe lateral si pe spate sunt dispusi franjurii rosii. Vesta Eno este o piesa spectaculoasa si vesela, si o porti purta cu success atat la jeansi, cat si la rochii si chiar la tinute smart casul, precum un costum, la birou.

Toate piesele prezentate le puteti gasi, alaturi de multe altele, pe www.iiana.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare