Pentru ea

#stil # haine vara #rochii vara # protectie uv #haine de plaja

Haine de vara cu protectie impotriva radiatiilor UV

In frenezia radiatiilor UV si a efectelor negative pe care le au asupra pielii tale, este firesc sa ai in vedere haine de vara care sa iti ofere protectie impotriva consecintelor expunerii la soare. Fie ca te plimbi prin parc in miez de vara, fie ca te bucuri de nisipul fierbinte pe o plaja in vacanta, este important sa ai la indemna piese vestimentare utile in respingerea razelor de soare in intervalele orale periculoase.

Vara este anotimpul pielii aramii si a bucuriei de a fi inconjurata de lumina si caldura la tot pasul. Tot acum este esential sa te protejezi impotriva efectelor radiatiilor UV, cu haine de vara feminine, diafane si menite sa acopere o buna parte din trupul tau expus luminii ultraviolete. Iata cateva exemple din care sa te inspiri:

Rochia-camasa

Daca nu ai auzit inca de notorietatea rochiei-camasa in sezonul primavara-vara 2012, este momentul sa te pui la curent cu aceasta tendinta. Profita de popularitatea ei si poart-o din ratiuni protectoare contra razelor UV: alege un model alb sau crem, cu maneci vaporoase si palarie de soare. Vei fi mai sexy decat crezi, chiar si acoperind o buna parte din piele.

Daca iti doresti mai multa culoare, nici rosul aprins nu este o alegere neinspirata, mai ales ca nu atrage razele soarelui precum o fac alte nuante puternice.



Foto: refinery29.com

Rochia maxi din in

Inul este ideal pentru vara, deoarece filtreaza umiditatea (transpiratia) de la nivelul pielii si mentine o temperatura constanta intre stratul superior al hainelor si corp. O rochie maxi, lunga pana in pamant, asortata cu o palarie de soare cu bor lat, este seducatoare si eficienta in protectia pielii impotriva soarelui puternic.

Cardiganul din bumbac

Te indrepti spre o partida de volei pe plaja, insa razele soarelui sunt inca suficient de puternice, incat sa le simti caldura la nivelul umerilor si al spatelui. Acesta este un semn clar ca ai nevoie de protectie, iar un cardigan din bumbac te poate tine departe de problemele dermatologice ale pielii.

Opteaza pentru un fermecator turcoaz, in voga vara aceasta, dar si extrem de potrivit pentru a fi purtat pe plaja.



Foto: refinery29.com

Rochia-tunica

O alta tinuta ideala pentru plimbarile de vara este rochia-tunica, pe care o poti purta cu maneci trei sferturi pentru o protectie UV sporita. Opteaza pentru culori vii si imprimeuri etnice, elemente la moda anul acesta.



Foto: refinery29.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare