Pentru ea

#stil #fuste # fusta maxi #tendinte fusta maxi #fusta maxi 2012

Fusta maxi: ponturi utile despre cum o alegi si o porti

Fusta maxi se numara printre cele mai accesibile tendinte vestimentare ale anului, gratie frumusetii sale feminine, stilului si versatilitatii care o caracterizeaza. Vedetele si iubitoarele de moda o adora deopotriva, pentru ca este comoda si aminteste de rochiile diafane de printesa. Iata cum alegi si cum porti corect fascinanta fusta maxi anul acesta.

Fusta maxi vine in 2012 in diverse culori (albastru, verde, turcoaz, rosu-zmeura, nuante pastel sau neutre), dar si in variate imprimeuri extrem de populare in raport cu tendintele in curs (printuri animaliere, dungi, flori etc). Din multele versiuni de croiala disponibile, poate fi dificil sa alegi si sa porti fusta maxi care te avantajeaza.

Fusta maxi potrivita in functie de forma corpului

Din fericire, fusta maxi are o calitate extrem de importanta pentru purtatoarele sale fidele: poate sa ascunda portiunile mai putin estetice si sa le evidentieze pe cele care merita sa fie vazute.

Femeile inalte care vor sa para mai scunde pot alege fuste maxi in doua culori separate de o linie orizontala. Balerinii, un bolero sau un blazer scurt ajuta la ascunderea unor centimetri din inaltime.

Minionele vor parea mai inalte daca aleg fusta maxi cu plisate, care au mai mult volum. Exceptie fac siluetele voluptoase, care vor parea si mai ample cu un astfel de model bufant. De asemenea, materialele dure (stofa, catifea) accentueaza portiuni cu probleme, deci sunt de evitat.

Doamnele si domnisoarele cu sani mari si umeri lati isi pot echilibra silueta cu ajutorul unei fuste maxi cu fanta (crapatura) inalta. Daca vrei sa atragi atentia asupra taliei, alege un model cu talie inalta, care arata excelent daca este purtat cu tocuri.



Foto : millionlooks.com

Fustele maxi inchise la culoare creeaza iluzia unui trup mai suplu, mai ales in zona coapselor si a posteriorului.

Cum porti fusta maxi

Fusta maxi poate fi introdusa intr-o varietate de tinute, de la cele romantice pana la cele business. De pilda, asortata unei bluze rafinate si unui sacou cambrat, fusta maxi formeaza un ansamblu vestimentar clasic.

Daca o porti cu un top lejer si o jacheta lejera de vara, este perfecta pentru tinutele tale de vacanta. Un stil rock-chic poate fi obtinut cu usurinta daca este asortata unei jachete din piele si unor sandale cu barete groase, tinte si toc gros.

Fustele maxi cu imprimeuri arata excelent alaturi de topuri monocromatice si invers. Ai grija sa nu o porti cu cardigane lungi, deoarece vei parea disproportionata.



Foto: millionlooks.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului