Pentru ea

#fusta creion #moda #fashion #articol vestimentar #tinuta #stil feminin #stil #tendinta #trend

Fusta creion, un articol vestimentar fara varsta

reprezinta o constanta in moda, o piesa vestimentara care a reusit sa depaseasca limitele timpului, datand de acum 60 ani. Fiind in acelasi timp si feminina si practica, aceasta fusta a cucerit inimile fashionistelor din intreaga lume si a captat atentia unor case de moda celebre precum Christian Dior sau Vogue.

Designul fustei pune in evidenta foarte bine o talie de viespe precum si formele feminine accentuate.  Insa, aceasta nu avantajeaza orice tip de silueta. Tinand cont de faptul ca scoate in evidenta forma picioarelor, urmand cu strictete linia acestora, fusta creion nu pica la fel de bine pe femeile plinute ca pe cele zvelte si suple. Insa, chiar daca ai un aspect mai rubensian asta nu inseamna ca nu poti purta o fusta creion . Tot ce trebuie sa stii este cum sa o faci.

 

Silueta tip

 

In cazul in care ai o silueta de tip clepsidra , o fusta creion este cea mai buna alegere pentru a-ti pune in evidenta formele. Ai grija insa, lungimea fustei trebuie sa se termine imediat sub genunchi, iar in partea de sus este de preferat sa alegi o piesa vestimentara cu volum.  O camasa cu jabou sau o bluza cu maneci tip sunt tocmai bune pentru a pastra proportiile: stramt jos, larg sus.

 

Mica de inaltime

 

Daca esti mai maruntica, cel mai mult te avantajeaza modelele de fusta creion ceva mai scurte decat lungimea lor normala. Astfel, opteaza pentru cele care se termina la jumatatea genunchiului si nu cele pana sub genunchi. Pentru un efect de alungire, alege fustele creion cu dungi verticale. Stai departe de buline, , carouri sau imprimeurile viu colorate.

 

Cu ce asortezi fusta creion?

 

Fusta creion este foarte potrivita pentru o tinuta office , in combinatie cu un taior sau o camasa alba si tocuri foarte inalte, fi ele stiletto, botine sau pantof decupat.

In ceea ce priveste culorile, ai grija la contrast, sa nu fie foarte puternic. Opteaza pentru nuantele complementare, pentru a evita astfel efectul de tinuta „taiata in doua”. Daca vrei sa adaugi o pata de culoare, poti opta pentru un cardigan din casmir intr-o nuanta vie sau pentru diverse accesorii precum brosa, cureaua sau un lant de margele.

Daca alegi sa o porti la serviciu, este de preferat ca fusta creion sa fie realizata dintr-un material usor, precum bumbacul sau stofa de lana. Evita modelele cu aplicati de buzunare fantezie, capse sau nasturi daca esti lata in solduri.

Pentru seara, la o ocazie mai speciala, poti opta pentru fusta creion din tafta sau saten, combinata cu un top diafan din matase sau voal accesorizat cu un plic intr-o nuanta vie.

Pentru  un look mai extravagant, poti asorta o fusta creion din piele cu un corset structurat sau o bluza din dantelarie.
 

Sursa foto : www.avantaje.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare