Pentru ea

#cardigane #fuste #haine care ascund burta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti camuflezi burtica (nu cea de gravida) cu haine bine alese

Am avut dintotdeauna, oricat de slaba, oricat de tonifiata, eu nu am cunoscut vreodata ce inseamna abdomen plat. M-am prins dupa pubertate ca este o caracteristica mostenita genetic, caci si mama si bunica-mea, al caror corp il mostenesc, au avut in fiecare perioada a vietii lor o “burtica” cu dimensiuni variabile…

Cand pomenesc despre asta in cadrul cursurilor, iar oamenii ma au in fata ochilor, nimeni nu ma crede. O data pentru ca stiu sa manipulez bine hainele astfel incat sa-mi scoata in vedere punctele forte si sa le camufleze pe celelalte, a doua oara pentru ca ma ajuta perceptia distorsionata a majoritatii femeilor (era si a mea pana acum ceva ani) despre propriile corpuri, care-si exacerbeaza punctele slabe si se compara cu modele sau femei care-si castiga existenta prin aspectul fizic si fac multe-multe eforturi sa se pastreze in forma.
 

Iata cateva secrete testate in ani despre cum sa iti ascunzi burtica mai proeminenta:
 
Evita hainele stranse, mulate in zona abdomenului, alege-le pe cele in A, pe cele care se drapeaza sau au diverse straturi sau pense, peplum care distrag atentia si ascund burtica. O bluza prea stramta, chiar daca frumoasa, iti va scoate la iveala, chiar va potenta fiecare umflatura si doar acestea se vor vedea, mai putin intreaga ta tinuta, mai putin tu.


Creeaza linii verticale cu ajutorul straturilor de haine, pune pe deasupra unei bluze o jacheta structurata, blazer, un cardigan asimetric sau drept, o vesta, chiar un poncho. Ochiul priveste de sus in jos asa cum ii arata marginile jachetei descheiate sau ale cardiganului, iar acest efect al liniilor verticale din straturi va subtia si alungi.


Sunt de preferat cardiganele cu o lungime care trece de fund, la fel si vestele, cardiganele drepte pana la osul soldului vor subtia de asemenea, ca si vestele scurte, insa efectul nu va fi atat de pronuntat. Puloverele cu nasturi, sacourile, blazerele care se opresc in cel mai lat punct al corpului nu fac decat sa va aduca si mai mult volum.

Curelele care va strang sau sectioneaza vizual stomacul, partea cea mai umflata, nu va ajuta. Puteti folosi curele sau un cordon subtire doar in anumite cazuri, daca rochia sau bluza le are plasate mai sus, spre sani, acolo unde s-a mutat talia, cea mai subtire parte a torsului. 

Poarta bluzele peste fusta si pantaloni, nu le baga inauntru, pentru a evita sa atragi atentia asupra taliei ingrosate. Este foarte important aici ca bluzele sa se termine la osul soldului sau sa fie mai lungi si, neaparat, sa nu se opreasca in cel mai lat punct al corpului tau. 

Jeansii sunt de preferat sa fie de culoare inchisa, indigo, negri, albastru inchis, neaparat cu talia medie, chiar spre inalta si sa aiba peste 10% elastan. Pot si si slim, este important sa va acopere in totalitate zona abdomenului, nu sa v-o “intrerupa” si sa nu fie foarte rigizi. 

Distrageti atentia de la burtica aducand focusul pe un decolteu frumos, pe accesorii, pe picioarele fine sau spre fata.
Experimentati cu accesoriile declaratie, cu bijuteriile care atrag priviri si complimente, si ele ca sunt spectaculoase, si voi ca aveti intuitia de a le purta asa.

Articolul integral despre cum sa iti camuflezi burtica il poti citi aici.

Sursa foto:. letuspublish.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare