Stil

#machiaj de seara #fard de obraz #machiaj de zi #ruj #primavara #blush #iluminator

Expertul Acasa.ro, consultantul de imagine Anca Ioana Marin: Alegerea produselor de machiaj potrivite pentru primavara

Primavara este cea mai buna ocazie sa ne reinnoim o parte din produsele de ingrijire a pielii si sa investim in noi produse de make-up pentru a fi mereu in tendinte. Iata ce trebuie sa faci pentru a incepe primavara cu o imagine stralucitoare si fresh.

1 Inventar

Fa un inventar serios al tuturor produselor de ingrijire a pielii si machiaj. Arunca fara regrete:

  • orice produs cu data de expirare depasita.
  • produsele care si-au schimbat textura, mirosul sau culoarea
  • orice produs care contine SPF si are peste un an de la achizitionare.
  • produsele care s-au uscat total sau partial.
  • mascara mai veche de 3 luni, indiferent cat de mult s-a consumat.
  • pensulele, buretii sau pufurile de machiaj care, din cauza uzurii, nu mai pot fi sterilizate corespunzator. 

2 Exfoliaza-ti pielea

Zilele reci sunt din ce in ce mai putine, dar efectul lor asupra pielii tale nu dispare atat de usor, stratul de celule moarte trebuie indepartat de la suprafata pielii tocmai pentru a permite patrunderea produselor hidratante si nutritive in profunzime.

3 Adapteaza-te schimbarilor si fii pregatita

Alege un produs mai usor, de tip gel care hidrateaza pielea si ii confera un aspect cat mai proaspat. Incalzirea vremii aduce un aspect mai gras al tenului pentru toata lumea, indiferent de tipul de ten, iar crema folosita in timpul iernii poate sa devina nepotrivita.

4 Straluceste

Daca nu ai deja, achizitioneaza urgent un illuminator lichid cu particule foarte fine care sa poate fi mixat cu orice, de la fondul de ten pana la rujul preferat ultrarezistent. Un strop de iluminare inseamna prospetime, iar culorile folosite la machiaj vor fi mai inviorate avand un pic de “lumina”.

5 Protectie solara

Nu neglija acest aspect foarte important care iti va mentine pielea tanara pentru mult timp. Soarele este unul dintre  principalii factori ai imbatranirii pielii, deci foloseste produse care contin SPF 50 pentru primavara si vara.

Daca acestea sunt cateva reguli in ceea ce priveste ingrijirea tenului, sa vedem ce ne aduce primavara din punct de vedere al trendului in machiaj. Tendintele pentru primavara-vara 2013 merg de la natural la extravagant, iar noi vom adopta ceea ce se potriveste stilului nostru.

Look natural

Foarte simplu de obtinut, acest machiaj incepe cu un ten foarte bine hidratat. Aplicati blush crema in nuante de roz pal pe pometi astfel incat sa obtineti un aspect de imbujorare natural.

Blush-ul de tip crema ofera un aspect mai natural decat cel de tip pudra si poate fi mixat cu un strop de iluminator lichid pentru un plus de stralucire. Aplicati apoi fondul de ten si corectorul (daca este necesar) pe care le fixati cu un pic de pudra pentru un aspect mat si fresh.

Pentru ochi folositi o nuanta de caramel, bej sau taupe pe care o estompati usor ascendent spre coltul exterior si usor pe pleoapa inferioara. Aplicati mascara, apoi un strop de ruj sau gloss intr-o nuanta cat mai naturala iar machiajul de zi este gata.

Extravaganta studiata 

Cu un plus de glamour pentru primavara 2013, acest machiaj pune in valoare ochii intr-un mod extravagant.

Dupa ce aplicati fondul de ten si il fixati, aplicati pe pleoapa superioara culoare inchisa (maro, negru, violet foarte inchis), estompati-o apoi spre coltul extern si pe pleoapa inferioara, pentru a crea efectul de ochi migdalati, in continuare, cu liner negru sau in aceeasi nuanta trasati o dunga mai intensa la baza genelor.

Pentru un plus de intensitate aplica o nuanta mai deschisa in coltul interior si, ca element definitoriu, gene false foarte dese si lungi, pentru un efect “extreme wide-eye”.

Blushul va fi aproape inexistent, in culori foarte aproape de cele naturale, iar rujul ramane nude.

Sursa foto: Anca Ioana Marin

Asadar, sa ne bucuram de primele raze de soare, sa intampinam primavara pregatite sa fim stralucitoare si sa nu uitam ca, in final, ceea ce conteaza este stilul si atitudinea optimista.

 

Date de contact:

 

Anca Ioana Marin

Site: artinmakeup.ro

Email: contact@artinmakeup.ro

Tel.: 0732.849.492

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Anca Ioana Marin final

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea