Pentru ea

#ata dentara #crema #inel #apa rece #inel intepenit #scoatere inel

Cum scoti de pe deget un inel intepenit, in 4 pasi simpli

Intepenirea inelului pe deget este o problema cu care doamnele si domnisoarele se confrunta frecvent, insa, din fericire, de cele mai multe ori bijuteria poate fi indepartata fara probleme prin tragere. Sunt si momente in care inelul pur si simplu se incapataneaza sa ramana blocat pe deget, in ciuda eforturilor pe care le depui pentru a-l scoate.

In acest caz, fortarea degetelui sau lasarea inelului pe deget nu este o solutie. In general, inelul se blocheaza atunci cand apare un edem, adica o acumulare de lichid in tesut. Edemul poate fi provocat de un consum ridicat de sare, de o alergie, de sindromul premenstrual sau chiar de o problema renala.

Daca si tie ti se intampla sa-ti ramana inelul intepenit pe deget, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli pentru a-l scoate in siguranta.

1. Ridica bratul pentru cateva minute

Pentru a scoate inelul, trebuie mai intai sa gasesti metode rapide pentru dezumflarea degetelor. Ridica bratul deasupra capului, astfel incat varful degetelor sa fie indreptat in sus. Mentine in aceasta pozitie 2-3 minute.

2. Pune mana in apa rece

Apa rece contribuie si la ea la reducerea edemului si la revenirea degetului la dimensiunile obisnuite. Tine mana intr-un bol cu apa rece, pentru 3-4 minute, timp in care degetul se va dezumfla usor, usor.

3. Aplica o crema pe deget

Dupa ce s-a mai dezumflat degetul, indepartarea inelului ar trebui sa se poata face foarte usor, insa daca bijuteria tot este intepenita, apeleaza la un produs alunecos, pe care il aplici atat pe inel, cat si in jurul lui pe deget. Poate fi o crema de maini, putin gel de dus, sapun lichid sau ulei vegetal. Maseaza usor produsul pe deget, apoi roteste inelul, in timp ce il tragi usor spre exterior.

4. Foloseste ata dentara

Ata dentara te poate ajuta sa scoti usor de pe deget un inel intepenit. Tot ce trebuie sa faci este sa rotesti ata dentara pe deget, imediat langa inel, si sa aplici pe ea putin produs cosmetic. Roteste inelulul si trage-l peste ata dentara pentru a-l indeparta.

Daca acesti patru pasi nu te-au ajutat sa-ti scoti inelul intepenit, este recomandat sa mergi la doctor, deoarece bijuteria poate bloca circulatia sangelului si poate duce la aparitia ischemiei sau necrozei.

Sursa foto:indiatimes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului