Pentru ea

#silueta #designer #fusta #moda #vestimentatie #haine #stil #stil vestimentar

Cum sa-ti conturezi stilul vestimentar

Cunoscuta designer de origine franceza Cocco Chanel afirma cu privire la domeniul care a consacrat-o ca „moda este trecatoare, dar stilul ramane neschimbat”. Cel putin o data in viata, cu totii am cazut in capcana modei si am achizitionat un obiect vestimentar pe care l-am uitat in scurt timp in dulap. Aceasta este greseala multor femei care au facut o pasiune din shopping si nu stiu de fapt sa faca alegerile inspirate in ceea ce priveste tinuta.

Iata cativa pasi care te pot ajuta sa nu devii o victima a modei si in acelasi stil sa-ti conturezi un stil personal:

Pasul 1. Dezvolta-ti un stil si adopta-l doar pe acesta. Ai incredere in propriul instinct in ceea ce priveste alegerile vestimentare pe care le faci. Daca esti indoielnic in aceasta privinta, afla pentru inceput care sunt culorile care te avantajeaza.

Citeste despre: Cum sa-ti alegi culorile in vestimentatie si machiaj

Pasul 2. Mergi pe principiul: imbraca ceea ce iti place, deoarece asstfel te vei simti bine cu tine insuti. Insa, ai grija sa nu cazi in extreme.  

Pasul 3. Intelege principiul de baza dupa care se ghideaza moda. Este important sa ai o colectie de haine bine gandita, pentru ca aceasta te va scote din impas in orice situatie. Asadar, cauta tendintele care sunt la moda si incearca sa afli cat mai multe amanunte despre ce se poarta . Insa, ai grija la modul in care imbini articolele vestimentare intre ele, pentru ca este esential.

Pasul 4.  Adapteaza stilului tau, trendul pe are vrei sa-l adopti. Daca se poarta fustele sau pantalonii scurti din jeans, insa tu nu te impaci cu dimensiunea acestora, apeleaza la un mic truc. Adauga in continuarea obiectului vestimentar dorit un material care sa se potriveasca. Poate fi o tesatura transparenta precum voalul sau dantela, ori poti alege inserarea unor franjuri sau diverse accesorii colorate. Vei avea o tinuta in pas cu moda si totodata originala.

Pasul 5. Poti recurge la mici „tertipuri vestimentare”, mai ales daca ai un buget redus . Combina o bluza noua, nu foarte scumpa, insa intr-una dintre culorile vedeta din sezonul respectiv, cu o pereche de pantaloni sau o fusta mai clasica, insa de calitate foarte buna.  

Pasul 6. Indrazneste mai mult. Se poarta decolteul voluptos, insa mama natura nu te-a inzestrat cu sani apetisanti? Achizitioneaza-ti un sutien cu push-up! Efectul va fi spectaculos. Sunt in tendinte jeansii slim, insa nu vrei sa-ti arati coapsele puternice? Solutia este simpla: alege un tricou lung sau o rochie din bumbac care se poate purta si cu pantaloni.   

Pasul 7. Informeaza-te asupra ceea ce este nou in moda. Daca vrei sa stii sa faci alegerile corecte, trebuie sa afli noutatile in domeniu. Surse bune de informatie sunt revistele de specialitate, internetul, emisiunile TV despre moda etc.

Pasul 8. Construieste-ti tinute originale. Foloseste-te de imaginatie si compune-ti in fiecare zi o tinuta noua pe baza accesoriilor pe care le ai. Chiar daca ai o simpla camasa alba , adu-o la viata  cu ajutorul unor esarfe colorate, bijuterii de diverse forme si modele, brose fantezie sau curele sofisticate etc.

Afla mai multe citind:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare