Pentru ea

#accesorii #rochii #moda #femeie #bluze #vestimentatie #haine #gravida

Cum sa te imbraci cand esti insarcinata

Cum ma imbrac azi? Este eterna intrebare pe care si-o pun femeile in fiecare dimineata. Insa atunci cand vine vorba de o femeie insarcinata , situatia devine si mai dificila. Reinoirea garderobei nu trebuie sa te sperie. Trebuie doar sa tii cont de cateva reguli in ceea ce priveste alegerea vestimentatiei.

Pasul 1. Alege haine comode

Garderoba ta trebuie sa contina haine comode si practice, inainte de a pune pret pe felul in care acestea arata. Articolele vestimentare care se dovedesc practice sunt rochiile, vestele si jeansii.

O vesta bine aleasa iti da posibilitatea sa ii dai un plus de farmec siluetei tale bine rotunjite si sa impiedici practic formarea iluziei unui corp foarte rotund. Este de preferat sa nu o inchizi pentru a nu marca talia si pentru a nu strange abdomenul. Evita sa imbraci o vesta neagra cu o bluza alba si alege mai degraba doar alb sau doar negru in partea de sus. Opteaza pentru o bluza mai lunga cu 10 cm decat cele pe care le porti de obicei, pentru a creea impresia de alungire a siluetei.

Alegerea tinutei depinde de fiecare gravida in parte. Femeile care muncesc in mediul bancar de exemplu vor alege o camasa cu pantalon sau cu fusta, in timp ce altele vor adopta o tinuta mai lejera formata din  jeansi, tricou si tenisi. O vesta poate fi adoptata atat la o tinuta eleganta , cat si la una casual.

Pasul 2. Ai grija la materialele hainelor pe care le cumperi

In ceea ce priveste materialele hainelor, este bine de stiut ca in perioada sarcinii femeile sunt mult mai sensibile, chiar pot deveni alergice la anumite tesaturi, cum este lana de exemplu. Mai mult decat atat, in aceasta perioada unei gravide ii este mult mai cald decat de obicei, transpirand mai usor.

Asadar, este recomandat sa se opteze pentru materiale usoare cum este matasea sau cu o textura moale cum este bumbacul, foarte placute la atingere. Alege haine din amestec de casmir, matase si bumbac si evita materialele sintetice care favorizeaza instalarea transpiratiei.

Pasul 3. Pune-ti in valoare calitatile

Unul dintre avantajele sarcinii este cresterea bustului. De aceea, daca nu ai fost inzestrata de la mama natura cu sani frumosi, acum este momentul sa profiti de acest lucru. Profita din plin, pentru ca decolteul unei femei insarcinate poate fi de-a dreptul superb daca este pus in valoare. Opteaza pentru tricouri cu decolteu rotund sau in V, pentru bluze gen baby-doll sau pentru camasi cu doi-trei nasturi deschisi la baza gatului.

Pasul 4. Opteaza pentru haine la moda

Hainele de gravida nu trebuie sa insemne salopete in culori terne, bluze foarte largi, pantaloni de trening cu cateva numere mai mari si rochii similare unui sac. Daca vei merge in magazinele de specialitate vei gasi jeansi de diferite stiluri, foarte moderni, bluze si rochii din materiale pretioase si chiar rochii de seara care iti pun in valoare frumusetea unei sarcini.

Astfel, poti opta pentru bluze petrecute, topuri baby-doll, rochii empire, fuste in clos. Nu trebuie sa-ti faci probleme din pricina pantalonilor, deoarece modelele destinate gravidelor au o banda elastica in zona abdomenului. Poti purta orice model doresti, fie ca sunt jeansi slim sau evazati.

Pasul 5. Foloseste accesorii

O tinuta simpla poate fi readusa la viata cu ajutorul accesoriilor. Bijuteriile joaca un rol important si iti da posibilitatea sa stralucesti. De exemplu, poti imbraca un top, intr-o nuanta puternica, caruia sa-i atasezi dedesuptul burticii o curea foarte lata neagra, dintr-un material elastic. Pune-ti la mana cateva bratari, in aceeasi nuanta cu topul.

De asemenea, pentru a distrage atentia de la o sarcina avansata, poarta bijuterii care stralucesc sau foarte colorate in zona gatului. Fie ca optezi pentru o pereche de cercei stil candelabru sau pentru un colier masiv, efectul va fi cel pe care ti-l doresti.

 

Citeste mai mult despre :

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare