Pentru ea

#tocuri #pantofi #picioare #varice #dureri #incaltaminte #bataturi

Cum sa porti tocuri inalte fara sa suferi

Cochetaria poate uneori sa se transforme intr-un calvar, spre exemplu in momentul in care tocurile pantofilor pe care ii porti depasesc 8 cm. Chiar daca vrei sa fii la „inaltimea” tendintelor in moda, purtarea unor incaltari cu tocuri foarte mari se dovedeste adesea un adevarat supliciu.

Purtarea incaltamintei cu tocuri mari te face sa arati mai feminina ca niciodata, deoarece creeaza iluzia unei siluete mai inalte, mai subtiri. Insa, pe langa avantaje, prezinta si dezavantaje.

Durerile de spate sau durerile musculare sunt adesea considerate probleme reumatice, insa poti fi consecintele purtarii unei incaltaminte necorespunzatoare. Picioarele se pot modifica in timp, muschii si ligamentele isi pierd din putere din cauza suprasolicitarii.

Iata cateva trucuri pentru a purta tocuri inalte fara ca picioarele tale sa aiba de suferit:

Pasul 1. Talpa pantofului este determinanta. Iti poti ruina o pereche de incaltaminte de calitate daca talpa acesteia nu este adaptata piciorului tau. Greutatea corpului trebuie sa se repartizeze armonios pe talpa. Pe de alta parte, atat picioarele tale vor avea de suferit, cat si spatele, daca nu ai optat pentru o incaltaminte adecvata.

Talpa incaltarilor nu trebuie sa fie rigida, ci usor elastica, pentru a permite rularea piciorului in timpul mersului. Talpa cea mai buna este aceea care detine o ridicatura moale, in dreptul boltii plantare a piciorului (curbura talpii).

Pasul 2. Adapteaza incaltamintea in functie de greutatea corpului. In momentul in care optezi pentru o incaltaminte cu toc, criteriul de baza trebuie sa fie confortul. Pentru a reduce riscul de a-ti luxa glezna, evita tocurile foarte ascutite, mai ales daca ai o greutate . Tocurile care nu iti confera stabilitate te vor face sa-ti incordezi piciorul mai tare si automat sa impingi mai mult pe varfuri, ba chiar sa-ti pierzi echilibrul.

Pasul 3. Alege tocul potrivit. Tocul poate face diferenta intre incaltari. Este evident ca un toc subtire, care nu prezinta o stabilitate mare, iti poate provoca probleme mai ales dupa o purtare frecventa. Tocurile groase sau conice sunt mult mai stabile si mai confortabile, fata de cele tip cui sau creion.

Pasul 4. Invata sa te simti confortabil in pantofii noi. Incaltamintea noua este intotdeauna dificil de purtat si daca mai are si tocuri este un adevarat chin. Materialul unei perechi de pantofi noi provoaca adesea basici, de aceea este indicat ca inainte sa-i incalti sa tii cont de cateva reguli. Citeste aici.

Pasul 5. Ingrijeste-ti picioarele dupa fiecare purtare. Este foarte important sa-ti ingrijesti picioarele dupa fiecare purtare, pentru a preveni eventuale probleme de sanatate si pentru a nu suferi si mai mult a doua oara. La sfarsitul zilei, dupa ce ti-ai facut dus, rasfata-ti picioarele cu o crema hidratanta si poarta o pereche de sosete de bumbac pentru ca efectul sa fie intens.

Daca ai basici sau , achizitioneaza-ti de la farmacie un produs special care grabeste vindecarea. A doua zi este de preferat sa porti o alta incaltaminte si chiar sa folosesti plasturi pentru bataturi ,  pentru a evita frecarea zonei lezate. Plasturii sunt discreti si foarte eficienti.

Sfaturi utile

  • Poarta la tine o pereche de balerini. Daca ai o pereche de balerini usori, care intra bine in geanta, atunci este perfect. Cand te intorci acasa de la o petrecere sau chiar de la serviciu, nu ezita in a-ti schimba incaltarile.
  • Tine in geanta plasturi. Plasturii se pot dovedi de un real ajutor in situatii critice , in care chiar trebuie sa arati impecabil, iar tocurile iti intregesc tinuta. Opteaza pentru o varianta extrem de discreta (culoarea piciorului si material foarte fin), pentru a nu lasa nimic la vedere.
  • Multiplica talpile din interior. La o pereche de incaltari cu tocuri mai joase, poti recurge la un truc simplu: adauga pe langa talpa initiala din interior inca vreo doua-trei. Este o idee excelenta, insa, doar pentru incaltamintea care iti permite acest lucru.
  • Scoate-ti incaltarile, sub birou. Este o metoda veche la care femeile apeleaza din cand in cand pentru a-si relaxa talpile. Daca ai posibilitatea, recurge si tu la aceasta metoda extrem de simpla, insa eficienta.

Citeste despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului