Pentru ea

#stil #masuri haine #marimi haine #masuratori haine

Cum sa iti afli masura corecta la haine

Chiar daca masurile pot varia de la o haina la alta si fiecare persoana este unica, exista anumite lucruri pe care le poti urma pentru a determina masura corecta a hainelor de zi cu zi. Orice persoana trebuie sa stie care sunt masurile exacte, insa in anumite cazuri este nevoita sa ghiceasca.

Inainte de a cumpara hainele preferate, in masurile corecte, este indicat sa te documentezi. Afla la ce trebuie sa fii atent si cum sa alegi hainele potrivite.

Iata ce trebuie sa stii:

1. Afla care este marimea taliei. Acesta este un bun inceput pentru a determina care este masura ta. Marimea taliei este si o regula generala atunci cand iti alegi hainele. Masurile sunt insa relative. Ceea ce vei gasi intr-un magazin marimea 38, poate sa fie in alt magazin marimea 42. Important este sa te simti bine in hainele respective, indiferent de masura.

La femei, de obicei se masoara circumferinta pieptului, circumferinta taliei si circumferinta soldurilor pentru a determina masura corecta. Exista insa diferite sisteme de masurare: sistemul francez, sistemul american, sistemul britanic (in inch) si sistemul international. Toate aceste sisteme de masuratori sunt afisate pe etichetele hainelor.

Masurile corecte se iau cu un metru de croitorie, pe pielea goala. Aceste masuri servesc la definirea marimii.

2. Verifica ce masura porti la camasa. De obicei, camasa este un indicator al marimii tale. Daca de exemplu la camasa poti 38, aceeasi masura o ai si la sacou sau haina. Pentru definirea marimii camasii, se vor masura gatul, bratele, circumferinta pieptului si a taliei.

3. Ia masurile corect. Prima oara cand te masori, este indicat sa te masori de mai multe ori, pentru fi sigur ca numerele sunt cele corecte. Este indicat sa te masori in fata unei oglinzi inalte. Foloseste oglinda mica pentru a te asigura ca metrul de croitorie este bine pozitionat. De asemenea, atunci cand te masori trebuie sa verifici si inaltimea ta, care este importanta in definirea masurii potrivite.

Atunci cand stii masura corecta a hainelor iti va fi mult mai usor sa cumperi hainele potrivite. Tine minte ca fiecare producator de haine poate avea un alt sistem de masuri. Compara masurile tale cu cele pe care le gasesti pe etichetele hainelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului