Pentru ea

#tendinte #iarna #2009 #stil #vestimentatie #tinuta

Cum sa fii la moda iarna aceasta

Cand te gandesti ca a venit din nou iarna, oftezi spunandu-ti: "Asta e, iar ma infofolesc de nu mai pot nici sa respir... s-a dus cu aerul meu trendy si rochitele inflorate si diafane ce-mi luminau primavara". Partial adevarat. Rochitele varatice nu mai au ce cauta in peisajul tau actual inorat si mohorat, insa de unde si pana unde trebuie sa dispara aerul acela trendy si chic care te-a definit pana acum? Nu poti lasa frigul iernii sa-ti inaspreasca stilul vestimentar, mai ales in contextul in care marii designeri ai lumii au venit special pentru tine cu cele ami proaspate "must have-uri" ale sezonului rece 2009-2010. Cum poti sa fii la moda pe timpul acesta racoros? Descopera in cele ce urmeaza.

Rochie-pulover din

Mai intai de toate trebuie sa stii ca este un must sa ai in sifonier cel putin o rochie tip pulover perfecta pentru a fi purtata cu o pereche de colanti si niste botine sau cizme. Ceea ce nu sti este ca este foarte fancy ca aceasta sa fie din casmir . Acest material pufos face senzatie sezonul acesta pe podiumurile de prezentare. Fie ca se gaseste sub forma de esarfe, paltoane, pulovere sau rochii-pulover, casmirul este in mare trend acum. Poarta o rochie-pulover din casmir alaturi de o pereche de colanti si niste bijuterii simple fara complicatii, pantofi retro sau cizme si vei fi admirata si invidiata de toti. O astfel de rochie de culoare neagra sau gri poate fi piesa de rezistenta a sezonului, poti sa o inserezi si in garderoba ta.

Paltoane in culori

Fiecare dintre noi are in sifonier un palton de culoare inchisa, negru sau gri. In prima faza, cand iti alegi un astfel de obiect vestimentar te gandesti ca poate fi asortat foarte usor si este practic. De ce nu incerci insa si unul in culori tari? Magazinele de specialitate si mall-urile sunt saturate de paltoane de lana in culori precum roz, portocaliu, rosu aprins, verde intens. Paltonul in culori aprinse este un must al acestui sezon. Asa ca fa bine si da o tura prin mall si adu-i paltonului tau negru din sifonier „un fratior” mai vesel si pozitiv, in culori tari.

Caciula crosetata
Si cum poti asorta mai bine un astfel de palton din lana decat cu o caciula vesela si copilareasca din material crosetat. Aceste accesorii ce iti incalzesc simturile si urechile in sezonul rece sunt foarte la moda anul acesta. Se poarta in mod special cele in culori neutre precum gri si ciocolatiu. Dar, la fel ca si in cazul paltonului, mai cool sunt culorile aprinse, precum rosu, mov sau albastru.

Cizmele peste genunchi
Cizmele sunt nelipsite din garderoba fiecarei femei an de an. Diferenta este ca anul acesta, s-a mers un pic mai departe si s-a depasit stilul clasic de cizma pana la genunchi. In aceasta iarna se poarta foarte mult cizmele peste genunchi. Opteaza pentru cele din piele intoarsa si preferabil fara tocuri foarte inalte si subtiri. Risti sa-ti rupi picioarele si nici nu mai sunt la moda, tocurile mai groase fiind preferate inaintea celor subtiri.

Cizmele cu franjuri
Alaturi de cizmele peste genunchi, cele accesorizate cu franjuri stil boho-sic sunt un must al sezonului. Iarna aceasta se poarta boemul si te vei intalni destul de des cu aceste modele de cizme, precum si cu fustele lalai, camasile albe, posetele gipsy si bijuteriile voluminoase, care alcatuiesc trend-ul boho-chic.

Gentile mari stil Hobo
Posetele extra-large au fost la mare cautare inca de anul trecut si nu contenesc sa fie primele in top nici iarna aceasta. Sunt incapatoare si poti depozita in ele aproape orice. Multi barbati glumesc pe seama fetelor spunand ca isi cara dulapul dupa ele in geanta. De data aceasta nu sunt departe de adevar. Fiind extrem de spatioase, aceste articole iti ofera posibilitatea sa cari dupa tine si placa de par sau fierul de calcat, daca vrei. Totusi, in caz ca esti micuta de inaltime, nu exagera. O sa te darame o geanta foarte mare, opteaza mai bine pentru o poseta Hobo din piele intoarsa sau din piele subtire – este un must al sezonului.

Carouri si patratele
Fie ca decizi pentru o fusta, o , poseta sau pantof, materialele cu imprimeuri in patratele sau carouri sunt o alegere de top in acest sezon. Nu este cazul insa sa exagerezi si sa te imbraci de sus pana jos in patratele. Ca si in cazul animal print-ului risti sa cazi in extrema cealalta. Opteaza mai degraba pentru o singura piesa cu acest imprimeu british si coompleteaz-o cu o tinuta neutra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare